Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Adobe Wallaby

Η Adobe δημιούργησε λογισμικό το οποίο βρίσκεται στη φάση του πρωτότυπου και ονομάζεται Wallaby. Πρόκειται για ένα εργαλείο μετατροπής του Flash περιεχομένου σε HTML5 και θα είναι διαθέσιμο σε βασιζόμενους σε WebKit browsers όπως ο Safari της Apple, ο Chrome της Google στο OSX και στα Windows και –το σημαντικότερο όλων– στον browser του iOS το οποίο σημαίνει ότι το εργαλείο θα δουλεύει σε iPad, iPhone και iPod.

Ωστόσο, το πολλά υποσχόμενο λογισμικό, προς το παρόν δύναται να μετατρέπει μόνο τυπικά διαφημιστικά banners σε HTML5, σημείωσε η Adobe. Για παράδειγμα, το εν λόγω εργαλείο στερείται ActionScript μετατροπής.

«Ο στόχος του Wallaby δεν είναι να παράγει μια τελική μορφή HTML για χρήση σε ιστοσελίδες. Αντ’ αυτού, επικεντρώνεται στη μετατροπή των πλούσιων κινούμενων γραφικών σε μια μορφή η οποία θα μπορεί εύκολα να εισαχθεί μέσα σε άλλες ιστοσελίδες με εργαλεία σχεδίασης ιστοσελίδων όπως το Dreamweaver», δήλωσε ο Τζον Νακ, διευθυντής προϊόντων της Adobe.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Adobe ανακοίνωσε τον τελευταίο μήνα ότι το 2010, πωλήθηκαν περισσότερα από 20 εκατομμύρια smartphones τα οποία είχαν ή αναβαθμίστηκαν στον Flash Player 10.1, δηλαδή την πρώτη ολοκληρωμένη έκδοση σχεδιασμένη αποκλειστικά για φορητές συσκευές. Με άλλα λόγια, το 12% από τα smarphones που πωλήθηκαν το τελευταίο χρόνο είχαν εγκατεστημένο Flash.

 

08/03/2011 - mouse potato / adslgr.com με πηγή από theregister.co.uk

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;