Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

swedish stamps

Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες της Δανίας και της Σουηδίας υιοθετούν ένα υψηλής τεχνολογίας σύστημα αγοράς γραμματοσήμου μέσω SMS, για την διευκόλυνση της αποστολής δεμάτων και επιστολών.

Η υπηρεσία θα λειτουργεί με την αποστολή ενός κωδικού στο κινητό του χρήστη τον οποίο θα πρέπει να αναγράψει στο εξωτερικό του δέματος/επιστολής, η διαδικασία ταχυδρόμισης παραμένει κατά τα άλλα ίδια. Το κόστος είναι 8 κορώνες Δανίας (1,072 €), ίδια αξία με το κλασικό Α προτεραιότητας γραμματόσημο και θα ισχύει για βάρος επιστολής ή δέματος μέχρι 50 γραμμάρια.

Στην αρχή της λειτουργίας της υπηρεσίας η χρήση θα γίνεται μόνο από χρήστες κινητών με συμβόλαιο, αλλά σύντομα θα μπορεί να γίνει και από καρτοκινητά, ενώ ο κώδικας που αποτελεί το "γραμματόσημο", θα ελέγχεται ώστε να εντοπίζονται τυχαία γραμμένοι αριθμοί.

Η έναρξη των SMS stamps στην Δανία θα γίνει την 1η Απριλίου, με την Σουηδία να ακολουθεί εντός του έτους, να σημειωθεί πως παρόμοιο σύστημα υπάρχει ήδη στην Γερμανία αλλά με υψηλότερο κόστος του ψηφιακού γραμματοσήμου από το κλασικό.

 

09/03/2011 - nnn / adslgr.com με πηγή από Cnet

 

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη Βρετανία: Γραμματόσημο κάνει αυτόματη σύνδεση online!

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;