Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Τα φορητά video players είναι γκάτζετ μικρά σε μέγεθος και βάρος με ενσωματωμένες μπαταρίες. Δεν χρειάζονται δισκάκια DVD για να παίξουν αλλά αναπαράγουν διάφορα φορμάτ εικόνας τα οποία αντιγράφονται μέσω υπολογιστή ή μεταφέρονται με USΒ stick μνήμης.

Τα περισσότερα από αυτά κάνουν και άλλα πράγματα, δηλαδή παίζουν μουσική, προβάλλουν φωτογραφίες, μπαίνουν στο Ίντερνετ, σερφάρουν σε ιστοσελίδες, επιτρέπουν την ανάγνωση e-mail, μπορούν να κατεβάσουν αρχεία από το Διαδίκτυο, να συνδεθούν με Βluetooth, να βρουν σημεία ενδιαφέροντος χάρη στο ενσωματωμένο GΡS, να διαβάσουν τους χάρτες του Google.

Πρόκειται, δηλαδή, για θαυματουργά πολυμηχανήματα, μικρά και πρακτικά, που μόλις πριν από λίγα χρόνια βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Τα καλά γκάτζετ χρησιμοποιούν τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, γι΄ αυτό και εντυπωσιάζουν με τις δυνατότητές τους.

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=13700573&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=800&h=

Χάνουν σε ποιότητα
Μην ξεχνάτε ότι αυτά τα μηχανήματα είναι για να περνάτε την ώρα σας στον δρόμο και η έγχρωμη οθόνη τους, όσο εξαιρετική κι αν είναι, σπάνια ξεπερνά τις τρεις ίντσες. Μην περιμένετε, λοιπόν, την εικόνα που βλέπετε στο σαλόνι του σπιτιού σας στις 40 ίντσες. Τα αρχεία που αναπαράγουν αυτά τα μηχανήματα είναι συμπιεσμένα βίντεο. Αυτό σημαίνει, φυσικά, πως η εικόνα χάνει σε ποιότητα, αλλά σε μικρή οθόνη αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία. Αν βέβαια το συνδέσετε σε κανονική τηλεόραση, εκεί μάλλον η διαφορά θα είναι εμφανής.

Από την άλλη, το μέγεθος δεν μετρά πάντα τόσο όσο η ανάλυση της εικόνας. Για παράδειγμα, μία οθόνη 4,3 ιντσών με ανάλυση 800x480 είναι πολύ καλύτερη από μία 7 ιντσών με ανάλυση 480x234.

Βαριά η χωρητικότητα
Όσον αφορά τη χωρητικότητα, λίγοι κατασκευαστές έχουν καταφέρει να κάνουν ελαφριά μηχανήματα και παράλληλα να χωρούν πολλά GΒ. Αν το βάρος είναι θέμα για εσάς, υπάρχει η λύση των μοντέλων που δέχονται επέκταση της μνήμης τους με κάρτες SD.

Σε γενικές γραμμές, το μέγεθος και η ποιότητα της οθόνης, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η φορητότητα και η χρήση που θέλετε να κάνετε, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να εξετάσετε πριν επιλέξετε μηχάνημα.

 

06/02/2010 - tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;