Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Nokia X1-00: Έχει διαστάσεις 11,22 x 4,73 x 1,6cm και ζυγίζει 91 γραμμάρια.

Τον Απρίλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει το κινητό τηλέφωνο του επόμενου δισεκατομμυρίων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, ανακοίνωσε η Nokia σε επίσημο δικτυακό της τόπο. Το X1-00 δεν θα ξεχωρίσει γιατί είναι πορτοκαλί, αλλά γιατί θα πωλείται λιγότερο από 35 ευρώ (χωρίς φόρους ή επιδοτήσεις).

Η (ενθουσιώδης) ανακοίνωση της Nokia αναφέρει ότι πρόκειται για ένα τηλέφωνο που απευθύνεται στους λάτρεις της μουσικής -εύκολα το μαντεύει κανείς κρίνοντας από το υπερμεγέθες ηχείο στο πίσω μέρος του (με την μάλλον εντυπωσιακή δυνατή αναπαραγωγή των 106 phon -μονάδας μέτρησης της έντασης του ήχου).

Η Nokia αποδίδει σε δύο λόγους την υψηλή αξία του X1-00: αφενός στο γεγονός ότι οι περιβάλλοντες ήχοι είναι συνήθως πολύ υψηλοί, οπότε χρειάζεστε μια συσκευή αναπαραγωγής που να παίζει πιο δυνατά για να ακούσετε αυτό που πραγματικά θέλετε, αφετέρου γιατί η μουσική μοιράζεται και το X1-00 μπορεί να υποκαταστήσει τη συσκευή αναπαραγωγής μουσικής στο σπίτι.

Γι'αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση της Nokia, το Χ1-00 έχει θύρα 3,5mm για ηχεία (και φυσικά, ακουστικά), τρία πλήκτρα αφιερωμένα στην αναπαραγωγή μουσικής καθώς και ένα για τη δημιουργία λιστών αναπαραγωγής. Το X1-00 θα έχει επίσης θύρα επέκτασης της μνήμης με 16GB επιπλέον μέσω καρτών μνήμης MicroSD. Φυσικά, διαθέτει ραδιόφωνο FM.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το Nokia X1-00 διαθέτει φωτισμό, ένα χαρακτηριστικό που είναι σπάνιο στα κινητά τηλέφωνα των χωρών της Δύσης, εξαιρετικά όμως χρήσιμο σε χώρες όπου η απουσία ηλεκτρικού ρεύματος είναι προβληματική ή συνήθης -χώρες για τις οποίες προορίζεται (αν και δεν γίνεται σαφές σε ποιες ακριβώς χώρες θα κυκλοφορήσει). Για τους ίδιους λόγους, εξηγεί η Nokia, το νέο τηλέφωνο έχει αυτονομία, σε κατάσταση αναμονής, 61 ολόκληρων ημερών!

Ασυνήθιστο είναι επίσης να υπάρχει δυνατότητα τήρησης διαφορετικών ευρετηρίων τηλεφώνου: το Nokia X1-00 υποστηρίζει πέντε, καθώς το τηλέφωνο αυτό θα μοιράζεται από πολυμελείς οικογένειες ή ακόμα και τους γείτονες, άνθρωποι για τους οποίους ένα κινητό κόστους 35 ευρώ μπορεί να ισοδυναμεί με το μισθό ενός μηνός (κάπου εδώ γίνεται σαφέστερο σε ποιές χώρες απευθύνεται).

Σε ό,τι αφορά στα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν υπάρχουν εκπλήξεις, αναφέρει η Nokia: ένα πολύ οικονομικό και απλό κινητό τηλέφωνο. Βασίζεται στο Symbian Series 30 με βασικές λειτουργίες για την αναπαραγωγή μουσικής μέσω ειδικής app, ημερολόγιο, ρολόι, κομπιουτεράκι, φορτωμένο παιχνίδια. Φυσικά, «Όχι, δεν σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί smartphone» και φυσικά δεν πρόκειται για το πρώτο κινητό τηλέφωνο που έφτιαξε η Nokia μετά την στρατηγική της συμμαχία με την Microsoft για την υιοθέτηση των Windows Phone στα κινητά της.

 

08/03/2011 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;