Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Οι κινεζικές αρχές έπειτα και τις απειλές της Google ότι θα εγκαταλείψει τη χώρα εξαιτίας (και) των ηλεκτρονικών επιθέσεων που δεχόταν, προέβη στο κλείσιμο της ιστοσελίδας Black Hawk Safety Net, το μεγαλύτερο διαδικτυακό κέντρο εκπαίδευσης χάκερς και συνέλαβε τρία από τα μέλη της με την κατηγορία της εγκληματικής δραστηριότητας.

hacking Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα Γουχάν Ίβνινγκ Νιουζ, η οποία επικαλείται την αστυνομία του Χουανγκγκάνγκ, ανατολικά της Γουχάν, η ιστοσελίδα Black Hawk Safety Net εκπαίδευε σε τεχνικές χάκινγκ και προμήθευε επικίνδυνα προγράμματα στα 12.000 μέλη του έναντι αμοιβής.

Ο ιστότοπος έκλεισε τον περασμένο Νοέμβριο και τρία από τα μέλη του συνελήφθησαν με την κατηγορία της εγκληματικής δραστηριότητας, τονίζει η εφημερίδα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει γιατί οι πληροφορίες δημοσιεύονται σήμερα και τόσο αργά...

Οι δραστηριότητες χάκινγκ από την Κίνα έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον έπειτα από την απειλή, τον περασμένο μήνα, του παρόχου Google να εγκαταλείψει την Κίνα λόγω ενέργειας χάκινγκ που προερχόταν από τη χώρα αυτή και αφορούσε κλοπή πνευματικής τους ιδιοκτησίας.

Η Κίνα είχε αρνηθεί την ανάμειξή της στο επεισόδιο αυτό και τόνισε πως δεν επικροτεί το χάκινγκ, μία δραστηριότητα ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κίνα.

 

08/02/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;