Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Την ανάγκη για ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και αξιοποίηση της τεχνολογίας επισημαίνει η Cisco

γυναίκα σε γραφείο

Η καινοτομία και η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων με την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών αποτελούν μονόδρομο για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Aυτό υποστηρίζει μιλώντας ο Τζόρντι Μπότιφολ, αντιπρόεδρος της Cisco, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ο οποίος είναι επικεφαλής των δραστηριοτήτων του αμερικανικού κολοσσού για την περιοχή της Μεσογείου. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Μπότιφολ, η παραπάνω άποψη δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλες τις χώρες της νότιας Ευρώπης, οι οποίες «πρέπει να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους».

Διαγωνισμός καινοτομίας
Ο κ. Μπότιφολ βρέθηκε στα μέσα της εβδομάδας στην Αθήνα με αφορμή την παρουσίαση του διαγωνισμού «Κάνε την Καινοτομία Πράξη» (Make Innovation Work) που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη Cisco. Οπως σημειώνει το στέλεχος της Cisco, η αμερικανική εταιρεία προωθεί τέτοιου είδους κινήσεις καθώς θεωρεί ότι η προαγωγή της καινοτομίας έχει θετικές επιπτώσεις για το μέλλον μίας χώρας τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Σημειωτέον πως αντίστοιχος διαγωνισμός με την υποστήριξη της Cisco πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και στην Ιρλανδία, ενώ στα πλάνα του αμερικανικού κολοσσού είναι να συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες και στο προσεχές μέλλον στη χώρα μας.

make innovation work logo

Σύμφωνα με τον κ. Μπότιφολ, η καινοτομία έγκειται στη δημιουργία νέων υπηρεσιών και καινούριων επιχειρηματικών μοντέλων, τα οποία θα μπορούν στη συνέχεια να μεταφερθούν στο εξωτερικό. «Η εξωστρέφεια είναι απαραίτητη για χώρες όπως αυτές της νοτίου Ευρώπης», τονίζει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Cisco, σπεύδοντας να προσθέσει ότι υπάρχουν πολλοί τομείς, όπως, για παράδειγμα, αυτός της ενέργειας, της υγειονομικής περίθαλψης ή ακόμη και του τουρισμού, όπου μπορούν να δημιουργηθούν νέες υπηρεσίες και επιχειρήσεις που θα τις υλοποιήσουν.

Επιπλέον, τα καινούρια επιχειρηματικά μοντέλα οδηγούν και στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων καθώς και στη μείωση της ανεργίας μεταξύ των νέων, που αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή.

Εξυπνα δίκτυα
Προκειμένου να γίνουν εφικτές όλες αυτές οι υπηρεσίες απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η καλύτερη αξιοποίηση των δικτυακών υποδομών. «Πρέπει να αυξηθεί η ευφυία του δικτύου» τονίζει ο κ. Μπότιφολ, προσθέτοντας ότι η συνεχώς αυξανόμενη χρήση του video έχει ως αποτέλεσμα οι απαιτήσεις σε δικτυακές υποδομές να διευρύνονται διαρκώς. Και εκεί ακριβώς έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια η Cisco, διαβλέποντας μία καινούρια και πολύ ενδιαφέρουσα τάση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μπότιφολ, αρχίζει να υπάρχει ένα όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το χώρο των «έξυπνων κοινοτήτων» ή των «έξυπνων πόλεων» όπου οι υποδομές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ενέργεια, φυσικό αέριο, νερό, τηλεπικοινωνίες κ.λπ.) λειτουργούν συνδυαστικά.

«Μία τέτοια κίνηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των λειτουργικών δαπανών μέχρι και 30%, ενώ η συνεισφορά στο περιβάλλον αλλά και στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών είναι τεράστια», επισημαίνει ο κ. Μπότιφολ, σπεύδοντας να προσθέσει ότι τέτοιου είδους προσπάθειες έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται με τη συμμετοχή της Cisco σε αρκετές πόλεις ανά τον κόσμο, αρχής γενομένης από τη Βαρκελώνη.

 

12/03/2011 - Δημήτρης Μάλλας / imerisia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;