Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Anonymous

Η ομάδα των Anonymous, που τον προηγούμενο χρόνο επιτέθηκε στις ιστοσελίδες των RIAA, BPI, MPAA, BREIN και άλλων εταιρειών/οργανισμών σχετικών με το copyright ταινιών και μουσικής, επέστρεψε "χτυπώντας" την ιστοσελίδα της BMI.

Οι Anonymous, που στο παρελθόν είχαν στραφεί κατά ορισμένων εταιρειών που σχετίζονται με τη διάθεση μουσικής και ταινιών, με στόχο "να πολεμήσουν το... copywrong" (όπως χαρακτηρίζουν το copyright), είχαν μέχρι πρόσφατα φανεί να... ξεχνάνε αυτό το στόχο τους, τιθέμενοι στο πλευρό της Wikileaks και βάζοντας ως στόχο τους δικούς της αντιπάλους και κατακριτές. Τώρα, κάποιοι εξ' αυτών αποφάσισαν να... αναβιώσουν την "Operation Payback" τους και, για ακόμη μια φορά, να εντείνουν τον αγώνα κατά των πνευματικών δικαιωμάτων.

"Θύμα" τους, η ιστοσελίδα της BMI, που τα μέλη των Anonymous κατάφεραν να "ρίξουν" κατόπιν μαζικής επίθεσης στους servers του, ενώ πιθανότατα θα ακολουθήσουν περισσότεροι παραπλήσιοι στόχοι. Οι ίδιοι, σε... Δελτίο Τύπου τους, αναφέρουν πως "έχουν ισχυρά κίνητρα να κάνουν ό,τι μπορούν για να αντεπιτεθούν σε πράγματα/καταστάσεις που είναι ηθικά αμφιλεγόμενα" (στα οποία εντάσσουν και το copyright), αλλά και πως "...η νομοθεσία έχει ως σκοπό την προστασία των καλιτεχνών, όχι των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζονται, και δεν θα έπρεπε ποτέ να προσπαθεί να εμποδίσει τη διάδοση της δημιουργικότητας στο κοινό".

 

09/03/2011 - pcw.gr με πηγή από arstechnica.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;