Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Σύγκρουση τιτάνων: ΙΒΜ και Hewlett Packard ποιος είναι πρώτος, πότε και σε τι

ΙΒΜ και Hewlett-Packard ανταγωνίζονται ώμο με ώμο στην αγορά των servers και αντιπαραθέτουν τις επιδόσεις τους σε έσοδα και πωλήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία των IDC και Gartner πότε σε επίπεδο τριμήνου και πότε σε ετήσια βάση. Η ΙΒΜ εξέδωσε ανακοίνωση στις 14 Μαρτίου με τίτλο «H ΙΒΜ κορυφαίος προμηθευτής servers παγκοσμίως, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010», την οποία ακολούθησε δύο ημέρες αργότερα, αυτή της Hewlett-Packard με τίτλο «H HP στην κορυφή της αγοράς των servers για το σύνολο του 2010»...

Η ανακοίνωση της IBM στις 14 Μαρτίου 2011:

H ΙΒΜ κορυφαίος προμηθευτής server παγκοσμίως, κατά το 4ο τρίμηνο του 2010 (κατά IDC)
Η IBM ανακτά την πρώτη θέση στα έσοδα από τις πωλήσεις των server, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με την εταιρία IDC. Παράλληλα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Gartner («Servers Quarterly Statistics Worldwide: Database», 24 Φεβρουαρίου 2011), ανέκτησε και την πρώτη θέση ως κορυφαίος προμηθευτής server κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010.


37,4% των εσόδων από servers το 4ο τρίμηνο του 2010 (κατά IDC)
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία IDC ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η IBM ήταν ο κορυφαίος προμηθευτής servers, με βάση τα έσοδα, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, με μερίδιο αγοράς 37,4%. Η IBM αύξησε τα έσοδά της από πωλήσεις servers κατά 21,9%, κερδίζοντας δύο μονάδες μεριδίου αγοράς κατά το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την IDC.

Παράλληλα με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη συνολική αγορά servers, η IBM ήταν επίσης πρώτη στην αγορά UNIX, αυξάνοντας τα έσοδά της κατά 12%, και επομένως η IBM κατέχει  μερίδιο αγοράς 53,9%, σύμφωνα με την IDC.

35,5% των πωλήσεων server το 4ο τρίμηνο του 2010 (κατά Gartner)
Σύμφωνα με την προαναφερόμενη έκθεση της Gartner, η IBM ανέκτησε την πρώτη θέση ως κορυφαίος προμηθευτής servers κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, αποκτώντας μερίδιο αγοράς 35,5%. Η IBM ξεπέρασε σε επιδόσεις όλους τους προμηθευτές κατά το τρίμηνο, αυξάνοντας τα έσοδα κατά 26% και κερδίζοντας 2,8 μονάδες μεριδίου αγοράς, σύμφωνα με την Gartner.

Στην έκθεση της Gartner διαπιστώνεται επίσης ότι η IBM κατείχε την πρώτη θέση στην αγορά για servers UNIX, με μερίδιο αγοράς που φτάνει σχεδόν το 42% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Η IBM αύξησε τα έσοδά της από συστήματα UNIX κατά 9,9%, σύμφωνα με την Gartner.

Τέλος, η IBM, σύμφωνα με την IDC, εξακολούθησε να ηγείται της αγοράς για servers αξίας άνω των $250.000, επιτυγχάνοντας μερίδιο εργοστασιακών εσόδων 69,1% για το τρίμηνο, με κορυφαίο σύστημα το mainframe System z. Αυτή είναι η ταχύτερη τριμηνιαία αύξηση εσόδων που έχει αναφέρει ποτέ η IDC για mainframe της IBM, καθώς τα συστήματα με τη λειτουργική πλατφόρμα z/OS αντιστοιχούσαν, κατά το 4ο τρίμηνο του 2010, στο 11,3% του συνόλου των εσόδων από server.

Για πρόσθετες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση IBM.com/Systems/Smarter.

Ακολουθεί η «απάντηση» της Hewlett Packard στις 16 Μαρτίου:

H HP στην κορυφή της αγοράς των servers για το σύνολο του 2010 (κατά IDC)
Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της IDC για το σύνολο του 2010 («Worldwide Quarterly Server Tracker», Φεβρουάριος 2011), η HP κατέλαβε την κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά των servers, τόσο σε όρους εσόδων, όσο και σε όρους μονάδων.

39% των εσόδων από servers το 2010
Όπως σημειώνει η έκθεση της IDC, το μερίδιο της HP επί των συνολικών εσόδων της παγκόσμιας αγοράς των x86 servers έφτασε το 39%, εμφανίζοντας ανάπτυξη 34% σε σχέση με το 2009. Οι servers HP ProLiant διατήρησαν την κορυφαία θέση στην κατηγορία των x86 servers για 59ο τρίμηνο στη σειρά, δηλαδή από τότε που η IDC ξεκίνησε τις μετρήσεις της για τη συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με την έκθεση της IDC, η HP ήταν ο μοναδικός από τους μεγάλους παρόχους servers που εμφάνισε ανάπτυξη μεριδίου εσόδων στην κατηγορία των EPIC/RISC UNIX Blade servers. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, η HP εμφάνισε ανάπτυξη 20,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με το μερίδιο της στη συγκεκριμένη αγορά να ανέρχεται στο 62,3%.

Στην ελληνική αγορά, 76,1% στην αγορά EPIC/RISC UNIX
Παράλληλα, τα στοιχεία της IDC για την ελληνική αγορά αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά την ηγετική θέση της HP. Πιο συγκεκριμένα, το μερίδιο της HP επί των συνολικών εσόδων της αγοράς EPIC/RISC UNIX Servers έφτασε το 76,1% στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, διατηρώντας τα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων τριμήνων και το μεγάλο της προβάδισμα από τη δεύτερη εταιρεία στην κατάταξη.

Ίδια αξιοσημείωτη επίδοση σημειώθηκε και για το σύνολο του 2010, όπου η ΗΡ κατέλαβε την πρώτη θέση με 72,7% επί των συνολικών εσόδων της αγοράς των EPIC/RISC UNIX Servers στην Ελλάδα.

Επιπλέον, η HP κατέγραψε εντυπωσιακά αποτελέσματα και στην αγορά των x86 servers σε τοπικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, το μερίδιο της HP επί των συνολικών εσόδων διαμορφώθηκε στο 53,5 % για το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Ταυτόχρονα, η HP ξεπέρασε κάθε προσδοκία εξασφαλίζοντας μερίδιο αγοράς 59,7% σε αριθμό servers, σημειώνοντας υπερδιπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τον αμέσως επόμενο ανταγωνιστή. Η HP διατήρησε την ηγετική της θέση και για το σύνολο του 2010, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 50,2% επί των συνολικών εσόδων της αγοράς των x86 servers και 55,9% επί των συνολικών μονάδων.

«Οι επιχειρήσεις επιλέγουν και εμπιστεύονται την HP για να πετύχουν την αλλαγή της πληροφοριακής υποδομής τους και να γίνουν πιο ευέλικτες», δήλωσε ο Mark Potter, Senior Vice President και General Manager της μονάδας Industry Standard Servers and Software της HP. «Έχουμε εδραιωθεί στην κορυφή της αγοράς, καθώς προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις που αυξάνουν την παραγωγικότητα, μειώνουν το ενεργειακό κόστος και τις λειτουργικές δαπάνες», συμπλήρωσε.

 

16/03/2011 - tech.in.gr με πληροφορίες από IBM & HP

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;