Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Firefox 4

H Mozilla κυκλοφόρησε τον Firefox 4. Η οριστική του έκδοση (build) κυκλοφορεί σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από την Release Candidate 1. H εταιρία δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα στην έκδοση RC1 οπότε αποφάσισε να κυκλοφορήσει την τελευταία, σαν την οριστική έκδοση αλλά τελευταία στιγμή άλλαξε τα σχέδιά της και κυκλοφόρησε σιωπηρά την RC2 στις 18 Μαρτίου 2011 με μερικές διορθώσεις. Έτσι φτάσαμε στις 22 Μαρτίου όπου οι οριστική έκδοση έκανε την εμφάνισή της στους servers της Mozilla.

Όσοι τρέχουν προηγούμενες εκδόσεις (builds) του Firefox 4 θα δούν την αντίστοιχη αυτόματη ενημέρωση από αύριο. Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε την τελική έκδοση για Windows, Mac OS X και Linux 32 ή 64 bit. H τελική έκδοση υποστηρίζει 83 γλώσσες.

Η Μοzilla επιτρέπει στους χρήστες των εκδόσεων 3.5 και 3.6 να αναβαθμίσουν στην 4.0 χωρίς την ανάγκη επίσκεψης σε ιστοσελίδα για να κατεβάσουν το πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες για τις αλλαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του της έκδοσης 4.0, μπορείτε να δείτε τα release notes.

Ο αρχικός προγραμματισμός για την κυκλοφορία του Firefox 4 ήταν για τα τέλη της περασμένης χρονιάς όμως τελικά αναγκάστηκε να καθυστερήσει την κυκλοφορία του αρκετές φορές αφού διόρθωσε περισσότερα από 7.000 bugs στις 12 betas και μερικά ακόμα στις δύο RC εκδόσεις.

Όπως φαίνεται, η Mozilla δυσκολεύτηκε αρκετά στην ανάπτυξη του Firefox 4. Σαν αποτέλεσμα αυτού, ανακοίνωσε οτι εντός του 2011, θα δούμε πέραν από τον Firefox 4 και τους Firefox 5, τον Firefox 6 και Firefox 7! Ήδη δημιουργούνται οι πρώτες εκδόσεις (builds) του 5.0, με την επόμενη κυκλοφορία να αναμένεται στα τέλη του Ιουνίου αυτής της χρονιάς.


21/03/2011 - Emil Protalinski - TechSpot.com / adslgr.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;