Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Steve Jobs

Ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε τον Διευθύνων Σύμβουλο της Apple, Στιβ Τζομπς, να δώσει απαντήσεις σχετικά με την αντιμονοπωλιακή αγωγή η οποία ισχυρίζεται ότι το λογισμικό της Apple, iTunes, διατήρησε το μονοπώλιο στις φορητές συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων και στα μουσικά downloads.

Ο δικαστής Χάουαρντ Ελόιντ του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Βόρειας Καλιφόρνιας των Η.Π.Α., διέταξε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου ότι οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους ενάγοντες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις στον κ. Τζομπς για συνολικά δύο ώρες.

Ο κ. Ελόιντ είπε ότι οι ερωτήσεις θα πρέπει να περιοριστούν στις αλλαγές που έκανε η Apple στο λογισμικό της τον Οκτώβριο του 2004 οι οποίες εμπόδισαν την αναπαραγωγή των μουσικών αρχείων του Real Networks στα iPod της Apple.

Από τον Ιανουάριο, ο κ. Τζομπς βρίσκεται σε άδεια λόγω προβλημάτων υγείας και η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται εν μέσω έντονων δημοσιευμάτων των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

«Το δικαστήριο διαπιστώνει ότι ο κ. Τζομπς έχει σαφή -από πρώτο χέρι- γνώση σχετικά με τις αναβαθμίσεις του iTunes τον Οκτώβριο του 2004 οι οποίες κατέστησαν τα μουσικά αρχεία του Real Networks μη λειτουργικά με τα iPods», έγραψε ο κ. Ελόιντ στην απόφαση του.

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο "The Apple iPod iTunes Anti-Trust Litigation".

 

22/03/2011 - mouse potato / adslgr.com με πηγή από Reuters

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;