Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

android - iphone: who loaded the pages faster?Η Αpple διαψεύδει...

Πιθανότατα μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που αφορούν την ταχύτητα του φυλλομετρητή (browser) των smartphones, με πάνω από 45.000 μετρήσεις στα τελευταία μοντέλα iPhone και Android, έδειξε ότι το Android είναι κατά μέσο όρο 52% πιο γρήγορο από το iPhone. Ο σκοπός της εν λόγω έρευνας είναι να βρεθεί ποια από τις δύο κορυφαίες πλατφόρμες smartphones έχει τον ταχύτερο browser, σύμφωνα με την Blaze.

Συγκεκριμένα, το Android σταμάτησε γρηγορότερα να φορτώνει το 84% από τις 1.000 ιστοσελίδες που δοκιμάστηκαν. Επίσης η έρευνα έδειξε ότι παρόλο που διαπιστώθηκε σημαντική βελτίωση της απόδοσης της JavaScript στις τελευταίες iOS 4.3 και Android 2.3 εκδόσεις, το γεγονός αυτό δεν συνέβαλε σε μετρήσιμη βελτίωση του πραγματικού χρόνου φόρτωσης των ιστοσελίδων που δοκιμάστηκαν.

«Είμαστε έκπληκτοι με τα αποτελέσματα. Υποθέσαμε ότι οι δύο πλατφόρμες θα ήταν πολύ κοντά στις επιδόσεις και ότι η τελευταίες βελτιώσεις στην JavaScript θα επέφερε ουσιαστικότερα αποτελέσματα στις επιδόσεις. Το γεγονός ότι το Android θα κέρδιζε το iPhone με τέτοιο μεγάλο ποσοστό, δεν ήταν αναμενόμενο», δήλωσε ο Guy Podjarny, διευθυντής του τμήματος τεχνολογίας και συνιδρυτής της Blaze.

 Η μεθοδολογία της δοκιμής αμφισβητήθηκε από την Apple γιατί δεν χρησιμοποίησαν το Safari Browser για τις δοκιμές αλλά ένα δικό τους App το οποίο δεν έχει την ίδια απόδοση. Η Blaze, που διεξήγαγε την δοκιμή, έκανε μία διευκρινιστική δήλωση στην οποία δικαιολογεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να κάνει τις δοκιμές με το δικό της app και πως δεν γνώριζε ότι θα έχει διαφορά στις επιδόσεις.

 

17/03/2011 - mouse potato / adslgr.com με πηγές από techspot.com, cnet.com & blaze.io

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;