Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Παραμορφωμένες πέραν πάσης αναγνώρισης εμφανίζονται μερικές από τις πιο διάσημες γέφυρες στον κόσμο σε σειρά τρισδιάστατων φωτογραφιών που έδωσε στη δημοσιότητα το Google Earth.

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/22AB71F5735E2055CEA44937AB656180.jpg
Πώς έγινε έτσι αυτή η γέφυρα; Μία από τις σουρεαλιστικές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Google Earth...

Ετσι, η διάσημη γέφυρα Χρυσή Πύλη του Σαν Φρανσίσκο μοιάζει να έχει "λιώσει" και να πλέει, λεπτή σαν τσιγαρόχαρτο, στα νερά του ποταμού. Σε άλλες περιπτώσεις οι γέφυρες δεν ενώνουν πλαγιές, αλλά κατηφορίζουν και εκείνες ακολουθώντας την τοπογραφία του εδάφους. Πιο εντυπωσιακά παραμορφωμένη είναι η γέφυρα στο Σαν Φρανσίσκο η οποία έχει ισοπεδωθεί εντελώς -μαζί με τα αυτοκίνητα που ταξιδεύουν επάνω της- σε σημείο ώστε μοιάζει να επιπλέει στα νερά του ποταμού. Η γέφυρα Τζορτζ Γουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη μοιάζει να σκαρφαλώνει τον λόφο στον οποίο είναι χτισμένη. Εξίσου παράδοξη είναι η εικόνα της γέφυρας στο φράγμα Γκλεν Κάνιον επάνω από τον ποταμό Κολοράντο, η οποία μοιάζει να γέρνει προς το νερό και από τις δύο πλευρές και να επιπλέει στην επιφάνεια.

Οι εντυπωσιακές εικόνες δημιουργήθηκαν όταν η Google επιχείρησε να επικολλήσει φωτογραφίες δύο διαστάσεων σε τρισδιάστατα τοπία. Η συγκόλλληση απέτυχε και οι γέφυρες παραμορφώθηκαν. Τις κατέγραψε ο καλλιτέχνης και προγραμματιστής Κλέμεντ Βάλα σε μια συλλογή με τίτλο "Κάρτες από το Google Earth: Γέφυρες". Περιέχει 60 εικόνες από την ψηφιακή υφήλιο που δείχνουν τι συμβαίνει όταν οι δύο διαστάσεις δεν τα πηγαίνουν καλά με τις τρεις.

Οι τεχνικοί του δημοφιλούς ιστότοπου... τρέχουν και δεν φτάνουν για να καταλάβουν τι πήγε στραβά. Στα στιγμιότυπα οι γέφυρες μοιάζουν σαν σουρεαλιστικές απεικονίσεις: πρόκειται για τεχνικώς λανθασμένο αποτέλεσμα επεξεργασίας με ηλεκτρονικό υπολογιστή σε τρισδιάστατα μοντέλα.

 

24/03/2011 - Ειρήνη Μητροπούλου / tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;