Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

microsoft arm

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ARM Taiwan, Φίλιπ Λου, στις 22 Μαρτίου, η ARM συνεργάζεται με την Microsoft στην ανάπτυξη αρχιτεκτονικής επεξεργαστών. Πολλοί ODMs και OEMs από την Ταϊβάν πιστεύουν ότι η πλατφόρμα που αναπτύσσεται με την συνεργασία της Microsoft θα επικεντρωθεί σε smartphones, tablet PCs και άλλους τύπους φορητών συσκευών, σύμφωνα με την DigiTimes.

Πριν από δύο μήνες, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η επόμενη έκδοση των Windows θα υποστηρίζει System-on-a-chip (SoC) αρχιτεκτονικές από ARM συστήματα σχεδιασμένα από την Nvidia, την Qualcomm και την Texas Instruments. Επίσης η εταιρεία επιβεβαίωσε τις φήμες που την θέλουν να εργάζεται στην ανάπτυξη ενός φιλικού προς την ARM αρχιτεκτονική λειτουργικού συστήματος Windows.

Ο κ. Λου σημείωσε ότι πωλήθηκαν κοντά στα 6,1 δισεκατομμύρια ARM chips παγκοσμίως το 2010, που σηματοδοτεί αύξηση της τάξεως του 55% σε σχέση με το 2009. Από αυτά, το 62% εγκαταστάθηκαν σε φορητές συσκευές, το 19% σε embedded συσκευές, το 14% χρησιμοποιήθηκε σε επαγγελματικό εξοπλισμό και 5% εγκαταστάθηκε σε προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο σπίτι.

Τέλος, η ARM έδωσε τις απαραίτητες άδειες του τελευταίου Cortex A15 στους πωλητές chip και αναμένεται να εμφανιστεί στην αγορά στα τέλη του 2011 με αρχές του 2012. Η εταιρεία επίσης εργάζεται και στην ανάπτυξη αρχιτεκτονικών για άλλες εφαρμογές όπως μικροελεγκτές, αισθητήρες, SSDs, μεσαίου μεγέθους φορητές συσκευές και μεγάλους servers.

 

23/03/2011 - mouse potato / adslgr.com με πηγή από techspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;