Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Οι πολιτείες και το Κογκρέσο στις ΗΠΑ μελετούν τη νομιμοποίηση του διαδικτυακού πόκερ υπολογίζοντας τα κέρδη και τις αντιδράσεις.

e-gambling

Περίπου 10 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ένα παράνομο χόμπι: Παίζουν πόκερ στο Διαδίκτυο. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει πάρει πολλά μέτρα για να απαγορεύσει το γνωστό παιχνίδι στο Διαδίκτυο. Παρότι δεν θεωρείται εγκληματική δραστηριότητα, το κοινοβουλευτικό σώμα έχει δημιουργήσει ένα αυστηρό σύστημα έχει κρίνει παράνομες όλες τις οικονομικές συναλλαγές που συνδέονται με το παιχνίδι. Η στάση αυτή του Κογκρέσου είχε ως αποτέλεσμα την άνθηση των offshore ιστοσελίδων τζόγου, που επωφελούνται από τα κέρδη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που παρουσιάζει ο χώρος.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα, καθώς οι πολιτείες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση αλλάζουν άποψη για το θέμα. Ήδη, η Αϊόβα, η Φλόριντα, η Καλιφόρνια και η Νεβάδα έχουν κάνει τις πρώτες κινήσεις για τη νομιμοποίηση του πόκερ στο Διαδίκτυο, προκειμένου να κλείσουν τις μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό τους.

Ρυθμίζοντας το συγκεκριμένο διαδικτυακό παιχνίδι, οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές θα μπορούσαν να έχουν ακόμη και 3 δισεκ. δολάρια έσοδα ετησίως. Μόνο για την Αϊόβα τα κέρδη από τους φόρους θα μπορούσαν να φτάνουν τα 35 εκατ. δολάρια ετησίως.

Οι υποστηρικτές υποστηρίζουν, πως θα μπορούσαν να εφαρμόσουν πολιτικές προστασίας των παικτών, που σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με άγνωστες εταιρείες και πολλές παγίδες.

Οι αντιδράσεις

Από την άλλοι πλευρά όσοι είναι αντίθετοι στον διαδικτυακό τζόγο, είναι έτοιμοι να πολεμήσουν. Οι συντηρητικοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει η εύκολη πρόσβαση στον τζόγο από το σπίτι και κυρίως τα προβλήματα που θα επιφέρει στους τζογαδόρους. Καταγγέλλουν ότι η νομιμοποίηση του διαδικτυακού τζόγου θα έχει «εκφυλιστικές» επιπτώσεις στις οικογένειες, με τους γονείς να περνούν περισσότερες ώρες μπροστά στον υπολογιστή και παίζοντας τυχερά παιχνίδια από τον καναπέ τους, απ' ότι να δίνουν σημασία στο σπίτι και τα παιδιά τους.

Περίπου κάθε δέκα χρόνια έρχεται το νέο κύμα παικτών πόκερ. Το Διαδίκτυο είναι ο καινούριος χώρος δράσης τους. Παίζουν πολλά περισσότερα παιχνίδια και με πολλαπλούς συμπαίχτες. Ταυτόχρονα κάθε παρτίδα παίζεται με σχεδόν μηχανικό τρόπο, πολύ κοντά στη θεωρία των παιγνίων.

Το παράδειγμα για τις ΗΠΑ υπάρχει ήδη έτοιμο. Το Ηνωμένο Βασίλειο πρωτοπορεί στη νομοθεσία για τον διαδικτυακό τζόγο και την προστασία των παικτών. Οι ιστοσελίδες τζόγου στη Μ. Βρετανία είναι υποχρεωμένες να ταυτοποιούν τους παίκτες, οι οποίοι με τη σειρά τους πρέπει να καταχωρούν τα πραγματικά τους στοιχεία. Επιπλέον, οι βρετανικές ιστοσελίδες πρέπει να παρέχουν πληροφορίες και υπηρεσίες βοήθειας και στήριξης για τους εξαρτημένους.

Η Ένωση Παικτών Πόκερ υπέρ της νομιμοποίησης του διαδικτυακού τζόγου

Στις περισσότερες ιστοσελίδες οι παίκτες τζογάρουν μεταξύ τους και τα κέρδη τα μοιράζονται αυτοί και όχι στην εταιρεία. Η Ένωση Παικτών Πόκερ στις ΗΠΑ, με πρόεδρο τον Τζον Πάππας, θεωρεί ότι τα παιχνίδια πόκερ στο Διαδίκτυο θα πρέπει να παίζουν άμεσα μεταξύ τους, ωστόσο εκφράζει την ανησυχία για το ενδεχόμενο νομιμοποίησης τους παιχνιδιού ανά πολιτεία και προτείνει την Από την πλευρά του ο κ. Τζον Πάππας ελπίζει ότι μέσα στο 2011 το Κογκρέσο θα περάσει νόμο για το πόκερ στο Διαδίκτυο. Άλλωστε το παιχνίδι έχει γίνει πολύ δημοφιλές καθώς διάσημοι ηθοποιοί όπως ο Μπεν Άφλεκ δηλώνουν ανοιχτά την αγάπη τους για το πόκερ.

Ο κ. Τζον Πάππας θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί λύση για το πόκερ, καθώς θεωρεί ότι ανήκει στην παράδοση της Αμερικής και πρέπει να διαφυλαχθεί.

 

28/03/2011 - kathimerini.grμε πληροφορίες από BBC

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;