Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

"right to be forgotten"

Για χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη, με συνολικά περίπου 700 εκατομμύρια χρήστες ίντερνετ, είχαν διαφορετική αντιμετώπιση στον τρόπο εποπτείας του διαδικτύου.Τους τελευταίους μήνες όμως οι δύο πλευρές μέσα από εντατικές συναντήσεις μεταξύ των ρυθμιστών τους εμφανίζουν σύγκλιση στις θέσεις τους για την ιδωτικότητα στο δίκτυο, με τους αρμόδιους να είναι αισιόδοξοι για την μείωση της απόστασης που τους χωρίζει.

Σύμφωνα με δηλώσεις της επιτρόπου Ρέντινγκ και της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ε.Ε. οι διαφορές είχαν υπερτονιστεί.

Η βασική θέση της Ευρώπης είναι πως πρέπει να υπάρχουν απόλυτα μέτρα προστασίας των ιδιωτών, ώστε να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα στην λήθη, "right to be forgotten", (η διαγραφή δηλαδή των προσωπικών τους δεδομένων από όπου έχουν καταχωρηθεί εφόσον το επιθυμούν).

Από την άλλη πλευρά στις ΗΠΑ η όλη διαδικασία αφηνόταν στις ιδιωτικές εταιρίες, με την υποχρέωση τους να αποδέχονται κώδικες συμπεριφοράς, χωρίς να υπάρχει σχετική νομοθεσία. Με την πρόσφατη διακύρηξη στις ΗΠΑ του "privacy bill of rights", που χαιρετίστηκε ως η πρώτη μετά από σαράντα χρόνια, πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας, οι θέσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ πλησίασαν η μια την άλλη σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές.

Παραμένουν βέβαια ανοικτά ο τρόπος εφαρμογής των προτεινόμενων μέτρων,το πως θα αποδεικνύεται η παραβίαση τους καθώς και η απλοποίηση των διαδικασιών συναίνεσης από τους χρήστες της χρήσης των προσωπικών τους δεδομένων.

 

28/03/2011 - nnn / adslgr.com με πηγή από Reuters

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;