Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη

Ξεκίνησε την δοκιμαστική (beta) λειτουργία της η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση".

Μέσω της βιβλιοθήκης υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα, που έχουν καταχωρηθεί και είναι διαθέσιμα σε όλους. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες περιεχομένου, όπως Εκπαιδευτικό υλικό, Μελέτες-Εκθέσεις, Βιβλία, Συνέδρια-Ημερίδες, Βίντεο, Άρθρα, Διατριβές, Εγχειρίδια-Φυλλάδια, Λεξικά και η πανταχού παρούσα κατηγορία Διάφορα.

Από την αρχική σελίδα, μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα θέμα, ανάλογα με την ετικέτα του θέματος που επιθυμεί, η μπορεί να ζητήσει περισσότερα θέματα και να δει πολύ περισσότερες ετικέτες που είναι διαθέσιμες.

Υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης με κλειδιά, που μπορεί να είναι:, Συγγραφέας/Δημιουργός, Τίτλος, Ημερομηνία, Συντελεστής, Οργανισμός, Θεματική Κατηγορία, Λέξεις-Κλειδιά, Γλώσσα, Χρονική Κάλυψη, Τοπική Κάλυψη, Περίληψη, Είδος Τεκμηρίου και Πλήρες Κείμενο.

Όταν γίνει μιά αναζήτηση, και επιλεγεί κάποιο έγγραφο, εμφανίζεται η περίληψη, ο συγγραφέας, οι συντελεστές, ο φορέας υλοποίησης, ο εκδότης, η ημερομηνία έκδοσης, η έκταση, το αναγνωριστικό ISBN, οι θεματικές κατηγορίες, οι λέξεις κλειδιά, η χωρική κάλυψη, σημειώσεις σχετικά με το έγγραφο, ο τύπος και ο επιστημονικός υπέυθυνος.

Στην σελίδα με τα παραπάνω στοιχεία, εμφανίζεται ο σύνδεσμος (hyperlink), εάν είναι επιθυμητή η παραπομπή, στο έγγραφο αυτό, από άλλο δικτυακό τόπο π.χ. Ιστολόγιο. Υπάρχει ακόμη παραπομπή για λήψη του εγγράφου σε μορφή PDF, για να υπάρχει διαθέσιμο στον υπολογιστή μας.

 

22/03/2011 - ellak.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;