Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Google workers

Με χολιγουντιανή... αστερόσκονη θα πασπαλίσει η Google το κανάλι της στο YouTube, η οποία ετοιμάζει κατά μέτωπον επίθεση στην παραδοσιακή τηλεόραση για τη μάχη των νέων γενεών τηλεθεατών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Google έχει προσεγγίσει αρκετούς από τους τοπ ατζέντηδες των χολιγουντιανών αστέρων σε μια προσπάθεια να τους πείσει να συνταχτούν υπέρ των τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω του YouTube.

Η δημοφιλής ιστοσελίδα, στην οποία «ανεβαίνουν» καθημερινά εκατομμύρια ερασιτεχνικά και μη βίντεο, προσφέρει άπειρες δυνατότητες, ενώ ήδη υπάρχουν κάποια κανάλια στα οποία προβάλλονται εκπομπές και σίριαλ της παραδοσιακής τηλεόρασης. Στόχος του κολοσσού του Διαδικτύου είναι να πάρει με το μέρος του ηθοποιούς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες, παραγωγούς και να δημιουργήσει πρωτογενές υλικό αποκλειστικά για το Ιντερνετ. Το ενδεχόμενο να μην κάνουν πρεμιέρα οι ταινίες στις σκοτεινές αίθουσες σε μερικά χρόνια αλλά και τα τηλεοπτικά προγράμματα να μεταφερθούν στο Διαδίκτυο, είναι πλέον πολύ πιθανό και έχει δημιουργήσει μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της παραδοσιακής τηλεόρασης.

Και καθώς το YouTube ετοιμάζεται να σβήσει τα έκτα κεράκια του τον Μάιο οι κινήσεις του είναι πολύ επιθετικές. Προσφέρεται να πληρώνει τους ηθοποιούς προκαταβολικά και να τους δίνει μερίδιο από τις διαφημίσεις, οι οποίες μπορεί να έχουν τη μορφή που έχουν τώρα, δηλαδή να καταλαμβάνουν έναν χώρο στην ιστοσελίδα, είτε να παίζουν στην αρχή ή κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών προγραμμάτων, όπως συμβαίνει μέχρι στιγμής στα παραδοσιακά κανάλια. Μάλιστα η Google έχει ήδη προσεγγίσει την Creative Artists Agency, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που εκπροσωπεί τον Μπραντ Πιτ, τον Τζορτζ Κλούνεϊ, τη Γκουίνεθ Πάλτροου και τον Τζόνι Ντεπ ώστε να την πείσει να «επενδύσει» στην ιντερνετική τηλεόραση.

Και για επιχειρήματα έχει ακλόνητα στατιστικά στοιχεία. Κάθε μέρα παρακολουθούνται περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια βίντεο. Περισσότερες από 35 ώρες υλικού ανεβαίνουν κάθε λεπτό και σε διάστημα εξήντα ημερών συγκεντρώνεται περισσότερο υλικό απ΄ ό,τι προβάλλουν όλα τα αμερικανικά κανάλια μαζί σε διάστημα εξήντα χρόνων.

Ερευνα της Nielsen επιβεβαιώνει τα παραπάνω στοιχεία και «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου στην παραδοσιακή τηλεόραση, δηλώνοντας ότι το κοινό που παρακολουθεί τηλεόραση μέσω ίντερνετ (video on demand και web TV) έχει αυξηθεί κατά 35% μέσα στον Ιανουάριο.

 

30/03/2011 - Λευτέρης Μπιντέλας / ethnos.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;