Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

amd fusion

Ο Neal Robison της AMD παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στους συντάκτες της ιστοσελίδας X-bit Labs και μίλησε εκτενώς για τους επεξεργαστές Fusion. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του, η AMD έχει μεγάλα σχέδια για τις νέες APUs (accelerated processing units).

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, ο Robison είπε ότι δε θα ήταν καθόλου παράξενο να δούμε τους Fusion στις κονσόλες παιχνιδιών επόμενης γενιάς. "Αν θέλεις να φτιάξεις ένα ισχυρό σύστημα, η αρχιτεκτονική Fusion είναι μια πολύ λογική επιλογή. Με δεδομένη την ισχύ των CPU πυρήνων και το κύκλωμα γραφικών που διαθέτουν, νομίζω ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο", είπε ο Robison.

Είναι πλέον σαφές ότι η AMD θέλει να επεκταθεί σε πολλούς τομείς της αγοράς, πέρα από τους "παραδοσιακούς" desktop υπολογιστές και τα notebooks. Έτσι, εκτός από τα smartphones και τα tablets, η εταιρεία φαίνεται να ρίχνει τα δίχτυα της και στους κατασκευαστές των video game consoles. Δεν είναι, βέβαια, μια τελείως άγνωστη αγορά, δεδομένου ότι ήδη πουλάει GPUs τόσο στη Microsoft, όσο και στη Nintendo. Αυτό, πάντως, είναι πολύ διαφορετικό από την all-in-one λύση που ανέφερε ο Robison και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν οι Fusion μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις μια κονσόλας.

 

29/03/2011 - e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;