Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

ete ibankΠριν λίγους μήνες, η Εθνική Τράπεζα επανασχεδίασε την ιστοσελίδα της για να προσθέσει (προφανώς) περισσότερη λειτουργικότητα. Δυστυχώς, για το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην χώρα, οι αλλαγές που έγιναν δεν δείχνουν να έχουν (ακόμη) τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τον τελευταίο καιρό η ιστοσελίδα της ΕΤΕ κάθε άλλο παρά λειτουργική είχε γίνει, καθώς δείχνει ποιο αργή και ακόμη ποιο δύσχρηστη από πριν (αν και αυτό ίσως είναι υποκειμενικό). Προχθές ο γράφων αποφάσισε να πραγματοποιήσει κάποιες συναλλαγές. Του κάκου. Η ιστοσελίδα απλά δεν ήταν προσβάσιμη. Η τηλεφωνική υποστήριξη επιβεβαίωσε πως υπήρχε πρόβλημα και πως θα έπρεπε να δοκιμάσω μετά από κάποια ώρα. Όντως το βράδυ της ίδιας ημέρας, προσπάθησα να ξανασυνδεθώ, και ενώ η σελίδα πλέον άνοιγε (έστω και χαρακτηριστικά ποιο αργά από ότι πριν), δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω login.

Η δεύτερη επικοινωνία με την τεχνική υποστήριξη ήταν ίσως και η ποιο ενδιαφέρουσα:

- Με ποιον browser προσπαθείτε να συνδεθείτε;
- Με Firefox 4 και Explorer 9...

Η απάντηση θα μπορούσε να είναι στίχος του Eminem από το “Real Slim Shady”: “We gonna have a problem here”...

Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια την ΕΤΕ, η ιστοσελίδα της ΔΕΝ είναι συμβατή με τον Firefox 4, αλλά... ούτε και με τον IE9 και προκειμένου ο άμοιρος ο χρήστης να κάνει την συνδιαλλαγή του, θα πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία διαγραφής cookies και επιλογής λειτουργίας συμβατότητας, προκειμένου να μπορέσει (από κάπου) να μπει στον λογαριασμό του. Για συμβατότητα με Chrome ή Opera δεν τολμήσαμε να ρωτήσουμε... Wink

Είναι κάπως απογοητευτικό το γεγονός πως ενώ κυκλοφορούσαν beta εκδόσεις των δύο δημοφιλέστερων browsers στην γη, οι σχεδιαστές της νέας ιστοσελίδας δεν φρόντισαν να ελέγξουν την συμβατότητα της δημιουργίας τους, με αποτέλεσμα προφανώς την λυπητερή να την πληρώνει το τμήμα υποστήριξης της ΕΤΕ (το οποίο ευτυχώς λειτουργεί άψογα).

Και σε μια παράλληλη είδηση, μόνο ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί τα ψεύτικα emails που λαμβάνουμε «δήθεν» από την ΕΤΕ:

eete ibank -fake-Εθνική Τράπεζα; Δεν το νομίζω! Ότι και να λέει ο γαλάζιος σύνδεσμος επάνω, εσείς πάντα να πηγαίνετε το δείκτη του ποντικιού στο link και να κοιτάτε κάτω στην μπάρα που δείχνει πού πραγματικά σας στέλνει αυτός...

ete ibank -fake- browsersΕυτυχώς, οι Browsers αποτελούν ακόμη ένα επίπεδο προστασίας ενάντια σε τέτοιου είδους απατεωνιές. Πάντως καλού κακού φυλάξτε τα ρούχα σας από μόνοι σας, και μην «τσιμπάτε»

Εν κατακλείδι λοιπόν, όσοι αποφασίσατε να αναβαθμίσετε τον browser σας, κάντε υπομονή μέχρι οι υπεύθυνοι της Τράπεζας να διορθώσουν την ιστοσελίδα με το online banking της εταιρείας και προς Θεού μην τσιμπάτε σε τυχόν επίσημα emails που θα λάβετε από ΕΤΕ...

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;