Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

intel atom tablets

Πάνω που αναρωτιόμασταν πού είναι η Intel στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των υπολογιστών-ταμπλέτα και των smartphone, ο βασιλιάς των τσιπ για PC ανακοίνωσε ότι το Μάιο θα κυκλοφορούν τουλάχιστον 35 ταμπλέτες βασισμένες στην δική της πλατφόρμα. Με την Oak Trail, η Intel υπόσχεται ομαλή αναπαραγωγή βίντεο 1080p, υψηλές ταχύτητες πλοήγησης στο Ίντερνετ και μεγάλη αυτονομία.

H Intel ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα που βασίζεται στον επεξεργαστή Intel Atom Z670, γνωστή με την κωδική ονομασία Oak Trail είναι έτοιμη και το Μάιο οι πρώτες συσκευές θα είναι στη διάθεση των χρηστών: «Περισσότερα από 35 καινοτόμα σχέδια από τις Evolve III, Fujitsu Limited, Lenovo, Motion Computing, Razer, και Viliv βασίζονται στην νέα τεχνολογία και τρέχουν διάφορα λειτουργικά συστήματα. Κατασκευασμένη ειδικά για ταμπλέτες, η νέα πλατφόρμα παρέχει αυξημένη αυτονομία, βελτιωμένες επιδόσεις ειδικά σε εφαρμογές με βίντεο και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά. Στην ίδια σειρά θα ενταχθούν και μοντέλα για κάθετες αγορές, όπως αυτές των ιατρικών μηχανημάτων, των βιομηχανικών τάμπλετ και των συστημάτων αυτόματης πώλησης», αναφέρει η ανακοίνωση της Intel.

Τα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή Intel Atom Z670, μέρος της πλατφόρμας "Oak Trail":

  • Βελτιωμένη αναπαραγωγή βίντεο: αποκωδικοποίηση βίντεο στα 1080p, υποστήριξη HDMI, υποστήριξη Adobe Flash

  • Ταχύτατη πλοήγηση στο Ίντερνετ

  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας χωρίς να θυσιάζονται οι επιδόσεις

  • Υποστήριξη λειτουργικών συστημάτων Google Android, MeeGo και Windows

  • Πιο μικρές, πιο λεπτές και πιο αποδοτικές ταμπλέτες χάρη στην ενσωμάτωση του κυκλώματος γραφικών και του ελεγκτή της μνήμης στο ίδιο κομμάτι πυριτίου.

  • Ο επεξεργαστής είναι κατά 60% μικρότερος από τις προηγούμενες γενιές με χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις ώστε η μπαταρία να διαρκεί όλη μέρα. Σε περιόδους αδράνειας, εξοικονομείται ενέργεια ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει και στην τεχνολογία SpeedStep. Επισημαίνεται επίσης ότι η ομαλή αναπαραγωγή 1080p βίντεο γίνεται καταναλώνοντας σχετικά ελάχιστη ενέργεια. Επιπλέον οι επεξεργαστές της σειράς Intel Atom Z670 με το τσίπσετ Intel SM35 Express υποστηρίζει USB 2.0 και ήχο Intel High-Definition Audio.

Στο χρονοδιάγραμμα της Intel για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 είναι και ο διάδοχος του Oak Trail με την κωδική ονομασία Cedar Trail. Σε αυτή οι δυνατότητες που σχετίζονται με την επεξεργασία των γραφικών περιλαμβάνει την υποστήριξη Blu-ray 2.0, μια αφοσιωμένη μηχανή πολυμέσων για την αναπαραγωγή full 1080p και επιπλέον υποστήριξη της εξόδου εικόνας όπως HDMI και DisplayPort. Αλλες τεχνολογίες που θα ενσωματωθούν στη Cedar Trail είναι οι Intel Wireless Music, Intel Wireless Display, PC Synch και Fast Boot.

 

13/04/2011 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;