17 Απριλιου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Αν νομίζεις ότι το το LinkedIn είναι απλώς ένας τρόπος για να μαθαίνεις που εργάζονται οι πρώην συμφοιτητές σου και οι παλιότεροι συνάδελφοί σου κάνεις λάθος. Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλές στην Ελλάδα όσο το Facebook και το Twitter παραμένει το πιο επαγγελματικό εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης. Και αυτό γιατί μπορεί να σε βοηθήσει στην αναζήτηση εργασίας, στη δημιουργία του δικτύου επαφών σου και να σε κρατήσει ενήμερο για τα νέα του κλάδου σου. Βέβαια, αν γνωρίζεις πώς να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη του LinkedIn μπορεί να σε βοηθήσει σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματική σου σταδιοδρομίας και όχι μόνο όταν ψάχνεις δουλειά.
Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να βελτιώσεις το επαγγελματικό σου προφίλ ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:
Γράψε με λεπτομέρειες τις περιγραφές θέσεων εργασίας
Το να αναφέρεις στο προφίλ σου στο LinkedIn μόνο την τρέχουσα εργασία σου δεν αρκεί. Όταν οι recruiters περιηγούνται στην ιστοσελίδα για να αναζητήσουν πιθανούς υποψηφίους, ενδιαφέρονται να δουν και την προηγούμενη εμπειρία σου τουλάχιστον 10 χρόνια πριν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να συμπληρώσεις όλη την προϋπηρεσία που διαθέτεις, αλλά και μία σύνοψη από τα επιτεύγματα που έχεις πετύχει στην καριέρα σου.
Φρόντισε να είσαι επαγγελματίας
Με το LinkedIn πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι δεν έχει καμία σχέση με το Facebook ή οποιοδήποτε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείς στον ελεύθερο χρόνο σου. Η κακή χρήση του με αργκό όρους θα μπορούσε να σου σταθεί εμπόδιο σε μία πρόσληψη. Επίσης, θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει το email σας στη σελίδα σας προκειμένου κάποιος εργοδότης να έρθει σε επαφή μαζί σου.
Κάνε περισσότερες συνδέσεις
Το μυστικό στο LinkedIn είναι απλό. Όσο περισσότερες συνδέσεις κάνεις, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να βρεις δουλειά. Για να επεκτείνεις το δίκτυό σου θα πρέπει να είσαι πολύ δραστήριος εκεί και να επαναξιολογείς κάθε μήνα τις συνδέσεις σου. Έτσι γρήγορα θα πετύχεις το στόχο σου.
Δραστηριοποιήσου στον κλάδο σου
Γίνε ενεργό μέλος στις ομάδες που συμμετέχεις. Απάντησε σε ερωτήσεις όταν έχεις την εμπειρία, πάρε μέρος στις συζητήσεις που γίνονται στα φόρουμ και κατέθεσε την άποψή σου όταν γνωρίζεις κάποιο θέμα. Αν οι άλλοι βλέπουν ότι διαθέτεις «περιουσιακά στοιχεία» για τον κλάδο σου είναι πιθανόν να επικοινωνήσουν μαζί σου σύντομα και να σου δώσουν μία επαγγελματική ευκαιρία.
Προσέγγισε τους επαγγελματικούς σου «φίλους» live
Επειδή οι συνδέσεις σου είναι online, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να συναντήσεις τον κόσμο αυτό από κοντά. Χρησιμοποίησε το LinkedIn για να βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιους ανθρώπους, ώστε να σπάσει ο πάγος και να προωθήσεις τα επαγγελματικά σου ζητήματα πιο εύκολα.
Πηγή: kariera.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV