Διαφήμιση
( 1 ψήφος )

iMac

Καμία φορά υπάρχει και καλό τέλος...

Χαιρόμαστε που σας αναφέρουμε την ύπαρξη ενός ευχάριστου τέλους σε μία προβληματική νομική υπόθεση που εμπλέκει μία εταιρεία υποστήριξης Apple προϊόντων και ενός από τους πελάτες της.Θα θυμόσαστε βεβαίως αυτή την δύσκολη ιστορία...

Σε αυτή την ελληνική υπόθεση-ορόσημο, μία εταρεία υποστήριξης Apple προϊόντων, η Systemgraph, αποφάσισε να μηνύσει έναν από τους πελάτες της όταν αυτός παραπονέθηκε (ήπια) για το σέρβις της στο blog του. Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης, έλληνας ιατρός, ήταν αρκετά τολμηρός να δηλώσει δημoσίως ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από το σέρβις της Systemgraph και πως το iMac του, του φάνηκε να γύρισε σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν όταν το πήγε για επισκευή.

Αυτό λοιπόν έγραψε και στο blog του, όπου η πιο επικριτική λέξη που φέρεται να χρησιμοποίησε ήταν το "λαμόγια". Η Systemgraph, δεν έδειξε καθόλου επιείκια και τον μήνυσε για €200.000.Όταν όμως η είδηση διαβάστηκε από πολλά ψύχραιμα μάτια και έλαβε διεθνείς διαστάσεις, η Systemgraph φάνηκε πως το ξανασκέφτηκε και έτσι απέσυρε την μήνυση. Παρόλαυτά, ο Παπαδημητριάδης πίστευε πως ακόμα δικαιούταν έναν νέο iMac και μία αποζημίωση για τα νομικά του έξοδα.

167 ημέρες μετά την αίτησή του, λοιπόν, ο Παπαδημητριάδης έχει έναν νέο iMac. Ο ίδιος είπε πως το χρηματοδότησαν η Systemgraph μαζί με το κατάστημα λιανικής Public που του το πούλησε. Αυτό συνέβηκε ύστερα από την παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη.

Ο Παπαδημητριάδης φαίνεται πως χάρηκε που πήρε τουλάχιστον αυτά. Ωστόσο, ανέφερε πως δεν υπήρξε καμία κίνηση από μέρους τους, για τα νομικά του έξοδα. Επίσης έμεινε και λίγο απογοητευμένος, που παρά την συλλογή τόσων υπογραφών και την προσπάθειά του να επικοινωνήσει με την Apple, δεν πήρε καμία απάντηση.

Όντως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για επικοινωνία με την Apple από πολλούς, η εταιρεία δεν σχολίασε ποτέ αυτή την υπόθεση.

Όμως, η στάση του Παπαδημητριάδη σημαίνει πως υπάρχει πια ένα προηγούμενο στην χώρα μας, για τα online (ήπια) "κραξίματα" για κακές τεχνικές υπηρεσίες. Επιπλέον ανέφερε: "Η υπόθεση έχει σχολιαστεί σε σεμινάρια μάρκετινγκ και κοινωνικών μέσων, ακόμα και σε πανεπιστημιακά μαθημάτα"!

Και πόσοι από εμάς μπορούν να πουν πως έχουν γίνει και αυτοί αντικείμενα συζήτησης σε πανεπιστήμια;...

 

Πηγές: adslgr.com / news.cnet.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;