Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

toshiba hdd

Η Toshiba πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει μια νέα σειρά σκληρών δίσκων η οποία θα έχει τη δυνατότητα να σβήνει ή να προστατεύει τα δεδομένα με κρυπτογράφηση σε περίπτωση που βρεθούνε σε λάθος χέρια.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι αυτοί σκληροί δίσκοι ενσωματώνουν τεχνολογία κρυπτογράφησης AES-256 bit και θα μπορούν να «αντιλαμβάνονται» πότε έχουν συνδεθεί σε κάποιον επαληθευμένο υπολογιστή ή σύστημα. Εάν εντοπίσουν ότι ο υπολογιστής που έχουν συνδεθεί δεν έχει αυθεντικοποιηθεί, μπορούν να κλειδώσουν τα δεδομένα ή να τα διαγράψουν τελείως. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε μεμονομένα τμήματα είτε σε ολόκληρο το δίσκο.

Η τεχνολογία που πρόκειται να λανσάρει η Toshiba ίσως να μην απευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στους οικιακούς χρήστες, αλλά σε οργανισμούς και κυβερνήσεις. Η χωρητικότητα των νέων σκληρών δίσκων κυμαίνεται από 160GB μέχρι και 640GB αποθηκευτικού χώρου με SATA συνδεσιμότητα και 7200 RPM. Η σειρά σκληρών δίσκων της Toshiba θα ονομάζεται MKxx61GSYS (PDF | 205Kb | 2 σελίδες) και πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες.

 

Πηγές: insomnia.gr / neowin.net

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;