Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
Η Google θέλει να επεκτείνει την αυτοκρατορία τους σε νέες αγορέςTo επόμενο επιχειρηματικό «πείραμα» της Google φαίνεται πως θα είναι η παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να υλοποιήσει δίκτυα οπτικών ινών που θα προσφέρουν στους Αμερικανούς χρήστες ταχύτητες 100 φορές μεγαλύτερες από τις σημερινές.

Σε πρώτη φάση τα δίκτυα θα δοκιμαστούν σε ένα μικρό αριθμό τοποθεσιών και θα προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε 50.000 έως 500.000 συνδρομητές, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Google στο επίσημο εταιρικό ιστολόγιο.

Η υπηρεσία θα διατίθεται σε «ανταγωνιστική» τιμή και θα προσφέρει ρυθμό διαμεταγωγής δεδομένων γύρω στο 1 Gigabit/sec. Η Google υπόσχεται ότι οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν ταινίες υψηλής ανάλυσης σε πέντε λεπτά, ενώ τα επαρχιακά νοσοκομεία θα μπορούν να αποστέλλουν γρήγορα στα μεγάλα κέντρα τρισδιάστατες ιατρικές απεικονίσεις.

Η Google δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του σχεδίου, ζητά όμως προτάσεις από τις αμερικανικές κοινότητες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.

10/02/2010 - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;