Διαφήμιση
( 1 ψήφος )

Ελαφρύτερο και ταχύτερο από το iPhone 4 θα είναι το νέο smartphone της Apple το iPhone 5 ή iPhone V

Η παραγωγή του iPhone επόμενης γενιάς θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, με την προοπτική να φτάσει το νέο κινητό στην αγορά το Σεπτέμβριο, δηλώνουν στο Reuters πηγές με «άμεση γνώση» της αλυσίδας προμηθευτών.

Επικαλούμενο τρεις πηγές που δεν κατονομάζονται, δεδομένου ότι έκαναν ανεπίσημες δηλώσεις, το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρει ότι το επόμενο μοντέλο δεν θα απέχει πολύ εμφανισιακά από το iPhone 4, θα έχει όμως ταχύτερο επεξεργαστή.

Από την παρουσίαση του πρώτου iPhone το 2007, η Apple συνηθίζει να αναβαθμίζει κάθε χρόνο το δημοφιλές γκάτζετ της. Η αγορά ούτως ή άλλως περιμένει το νέο μοντέλο εντός του έτους, επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο.

Το iPhone 4 παρουσιάστηκε από τον Στιβ Τζομπς πέρυσι τον Ιούλιο και κυκλοφόρησε στην αγορά τον ίδιο μήνα. Περισσότερα από 16 εκατομμύρια κομμάτια πουλήθηκαν παγκοσμίως μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, οι προμηθευτές της Apple, από τους οποίους οι περισσότεροι βρίσκονται στην Ταϊβάν, θα αρχίσουν την παραγωγή τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Τα εξαρτήματα θα αποστέλλονται στην κινεζική Foxconn για συναρμολόγηση. Η λίστα των προμηθευτών περιλαμβάνει τη Largan Precision, η οποία κατασκευάζει κάμερες, την Wintek που παράγει οθόνες αφής και τη Foxconn που κατασκευάζει τις θήκες.

«Για πολλούς προμηθευτές, η Apple είναι η κότα που κάνει τα χρυσά αβγά» σχολίασε ο Βίνσεντ Τσεν, αναλυτής της Yuanta Securities. Όπως εξήγησε, για πολλές από τις εταιρείες αυτές οι παραγγελίες της Apple αντιστοιχούν στο 20 με 40 τοις εκατό του τζίρου τους.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της ίδιας της Apple αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη. Η αγορά περιμένει καλές επιδόσεις το πρώτο τρίμηνο του 2011, αν και τα περιθώρια κέρδους ίσως στριμωχτούν λόγω αδυναμίας της Apple να καλύψει τη ζήτηση.

Οι πρώτες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του  iPhone 5

Οι τεχνολογικές καινοτομίες που χρησιμοποιήθηκαν στο iPad 2 είναι αυτές που η Apple θα περάσει στο νέο iPhone 5. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Στιβ Τζόμπς ανακοίνωσε ότι η Apple κατάφερε να πουλήσει 100.000.000 iPhones μέχρι σήμερα.

Το νέο iPhone θα χρησιμοποιήσει τον ίδιο dual core A5 επεξεργαστή που η Apple χρησιμοποιεί στο iPad 2. Δεν είναι σίγουρα αν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα παραμείνουν τα ίδια, δηλαδή η ταχύτητα των πυρήνων της CPU και η δύναμη της GPU (επεξεργαστή γραφικών) η αρχιτεκτονική όμως θα παραμείνει αυτή του A5.

Το νέο smartphone θα είναι πιο λεπτό. Η εμμονή του Τζόμπς για πιο λεπτά προϊόντα είναι γνωστή. Για αυτό άλλωστε φρόντισε να συγκρίνει το νέο iPad 2 με το πάχος του iPhone 4. Η διαφορά στο μέγεθος του iPhone 5 μπορεί να προκύψει από την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποίησε η Apple και στο iPad 2, δηλαδή την μείωση των layers που χρησιμοποιεί στην οθόνη έτσι ώστε να γλιτώσει μερικά χιλιοστά πάχους και να βελτιώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της οθόνης retina display.

Το νέο iPhone θα είναι ελαφρύτερο. Η Apple μπορεί να κερδίσει μερικά γραμμάρια από την πλακέτα και τα ηλεκτρονικά, μερικά γραμμάρια από την αλλαγή στην οθόνη και να μειώσει επιπλέον το βάρος αν επιλέξει τα ίδια εξωτερικά υλικά με το γυαλί αλλά όχι γυαλί.

Το iPhone 5 θα είναι το πρώτο παγκόσμιο κινητό σε μεγάλη κλίμακα. Η Apple θα παρουσιάσει το νέο smartphone με την δυνατότητα χρήστης σε δίκτυα GSM και CDMA χρησιμοποιώντας όχι διαφορετικά chips αλλά ένα chip που θα μπορεί να λειτουργήσει και στα δύο δίκτυα. Είναι πολύ πιθανό να δούμε και την χρήση της λύσης για την SIM κάρτα που κατασκευάζει η Apple, ώστε με αυτό τον τρόπο να έχει τον έλεγχο του iPhone 5 και των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο.

 

Πηγή: tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;