Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
Κέβιν ΡουντΟι κεντρικοί δικτυακοί τόπου της κυβέρνησης της Αυστραλίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας την Τετάρτη από επίθεση ακτιβιστών που διαμαρτύρονται για το σχέδιο λογοκρισίας του παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

Η κυβέρνηση είχε προηγουμένως δεχθεί προειδοποιήσεις κατά του σχεδίου από την οργάνωση Anonymous, η οποία απειλούσε να κατακλύσει τις κυβερνητικές υπηρεσίες με «πορνογραφικά email, spam στα φαξ, μαύρα φαξ και φάρσες».

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ακτιβιστές του κυβερνοχώρου έδωσαν στην καμπάνια τους το χιουμοριστικό όνομα Επιχείρηση Titstorm, όπου «storm» σημαίνει θύελλα και «tit» είναι μια λαϊκή λέξη για το γυναικείο στήθος.

Η Anonymous, περισσότερο γνωστή από τις εκστρατείες της κατά της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, στράφηκε κατά της κυβέρνησης το Δεκέμβριο, όταν ο υπουργός Επικοινωνιών Στίβεν Κόνροϊ παρουσίασε το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα.

Το σχέδιο θα υποχρέωνε τους παρόχους πρόσβασης στο Διαδίκτυο (ISP) να εμποδίζουν την πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους που περιέχουν παράνομο υλικό που αφορά μεταξύ άλλων την παιδική πορνογραφία, την κτηνοβασία και τη χρήση ναρκωτικών.

Οι ακτιβιστές, όμως, έχουν διαφορετική γνώμη. «Η αυστραλιανή κυβέρνηση θα μάθει ότι κανείς δεν μπορεί να ανακατεύεται με την πορνογραφία μας. Κανείς δεν ανακατεύεται με την ελεύθερη πρόσβασή μας σε νόμιμο (ή παράνομο) περιεχόμενο για οποιονδήποτε λόγο» αναφέρει η Anonymous σε email της.

Η επίθεση της Τετάρτης ακολούθησε την μέθοδο DoS (Denial Of Service), κατά τη οποία οι επιτιθέμενοι κατακλύζουν το στόχο με αιτήματα σύνδεσης ώστε να προκαλέσουν υπερφόρτωση. Η επιχείρηση επηρέασε σε τους δικτυακούς τόπους του Κοινοβουλίου, της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του υπουργού Επικοινωνιών.

Εκπρόσωπος του υπουργού χαρακτήρισε «ανεύθυνους» τους ακτιβιστές, διευκρίνισε όμως ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε δημόσιο διάλογο για το θέμα.

 

10/02/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;