Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Aναζωογονείται η ζήτηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού από τις εταιρίες, οι οποίες επιδιώκουν να αναβαθμίσουν τη μηχανοργάνωσή τους, όπως αναφέρουν οι κολοσσοί της Intel και της International Business Machines (IBM). Στις προβλέψεις πωλήσεων και κερδών των δύο εταιριών αποτυπώνεται αυτή ακριβώς η θετική εξέλιξη.

http://www-03.ibm.com/systems/resources/Blade_hardware_3_2.jpg

Ειδικότερα, η ΙΒΜ, η μεγαλύτερη εταιρία παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών στον κόσμο, αναθεώρησε προς το καλύτερο τις προβλέψεις ετήσιων κερδών. Η δε Intel, η κορυφαία στον κόσμο στους επεξεργαστές, προβλέπει ότι οι πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου θα αποδειχθούν υψηλότερες από εκείνες, που προβλέπουν οι αναλυτές. Επιπλέον, οι εταιρίες VMware, EMC και Juniper Networks, οι οποίες επίσης παρέχουν λύσεις και ηλεκτρονικές εφαρμογές σε επιχειρήσεις, είτε επαλήθευσαν είτε υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η εικόνα, η οποία διαμορφώνεται, έχει να κάνει με το ότι αφότου έκλεισε ο κύκλος της ύφεσης το 2009, η ανάκαμψη της ζήτησης ανακτά ρυθμό. Οι επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και πέραν των συνόρων εκσυγχρονίζουν τα κέντρα δεδομένων τους, τα οποία μπορούν μέσω Διαδικτύου να διεκπεραιώνουν εργασίες αποθήκευσης, λογισμικού και άλλες συναφείς. Η παγκόσμια αγορά αυτών των υπηρεσιών ενδεχομένως να υπερδιπλασιαστεί στα 148,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014 από τα 58,6 δισεκατομμύρια δολάρια του 2009, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας ερευνών Gartner Inc. Οι εταιρίες μείωσαν τις δαπάνες λογισμικού και ηλεκτρονικών υπολογιστών στη διάρκεια της ύφεσης από τα τέλη του 2007 έως τα μέσα του 2009. Ως αποτέλεσμα περιεστάλησαν οι πωλήσεις στην Intel, Microsoft και την ΙΒΜ, όπως και σε άλλους κολοσσούς της τεχνολογίας, ωθώντας σε επίπεδα ναδίρ εξαετίας τον δείκτη Νasdaq τον Μάρτιο του 2009.

Το τρέχον τρίμηνο τα έσοδα της Intel θα φθάσουν τα 12,8 δισ. δολάρια με απόκλιση 500 εκατ. δολαρίων έναντι των 11,9 δισ. δολαρίων των προβλέψεων των αναλυτών στο Bloomberg. Τα δε λειτουργικά κέρδη της ΙΒΜ ενδεχομένως να φθάσουν τα 13,15 δολάρια ανά μετοχή το τρέχον έτος. Η προηγούμενη πρόβλεψη της Intel ήταν τουλάχιστον 13 δολάρια ανά μετοχή και των αναλυτών 13,08 δολάρια ανά μετοχή. Τέλος, αναφέρεται πως τα κέρδη πρώτου τριμήνου της Intel ανήλθαν 29% στα 3,16 δισ. δολάρια έναντι των 2,44 δισ. δολαρίων προ ενός έτους και οι πωλήσεις κατά 25% στα 12,8 δισ. δολάρια.

 

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από Bloomberg & Reuters

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;