Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

O νέος πρόεδρος της ελληνικής θυγατρικής θεωρεί την κρίση ευκαιρία και θέτει ψηλά τον πήχυ σε όλες τις κατηγορίες

Οι στόχοι (σ.σ. αύξηση 40% των πωλήσεων φέτος και πρωτιά σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέχρι το 2013) μοιάζουν ιδιαίτερα φιλόδοξοι, αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί το νέο πρόεδρο της Samsung Electronics Ελλάς, Κέβιν Λι. «H κατάλληλη στιγμή είναι τώρα, γιατί μπορούμε να γίνουμε περισσότερο επιθετικοί», δηλώνει στην πρώτη του συνέντευξη στην Ελλάδα ο κ. Λι, ο οποίος εκτιμά ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι εφικτοί, παρά την οικονομική κρίση και την πίεση που υπάρχει στην αγορά των καταναλωτικών τεχνολογικών προϊόντων.

«Το 2011 θέλουμε να έχουμε πωλήσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ και το 2015 να φθάσουμε στα 500 εκατ. ευρώ» σημειώνει ο κ. Λι, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της ελληνικής θυγατρικής από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Samsung: Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος

Μοντέλο διανομής
Στις αρχές του 2011 ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η διαδικασία αλλαγής του τρόπου δραστηριοποίησης της Samsung Electronics στην ελληνική αγορά. Μέχρι πέρσι, διανομέας ήταν ο όμιλος Φουρλής, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Λι «είχε κάνει εξαιρετική δουλειά». Ομως, η Samsung είχε αποφασίσει να κινείται μέσω θυγατρικών και η ΝΑ Ευρώπη ήταν η τελευταία περιοχή της Ευρώπης όπου ο κορεατικός κολοσσός δεν είχε αυτόνομη παρουσία.

Έτσι, έγινε η αλλαγή και τον Ιούλιο του 2010, η τοπική θυγατρική ανέλαβε τη διανομή των κινητών τηλεφώνων και από την 1η Ιανουαρίου 2011 όλα τα υπόλοιπα προϊόντα. Σύμφωνα με τον κ. Λι, η μετάβαση έχει πλέον ολοκληρωθεί, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη Samsung Electronics Ελλάς εργάζονται πλέον περίπου 100 άτομα. Οσον αφορά το μοντέλο διανομής που ακολουθείται είναι κατά κάποιον τρόπο υβριδικό.

Τους μεγάλους πελάτες (π.χ. αλυσίδες λιανικής, τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι) τους χειρίζεται απευθείας η Samsung Electronics Ελλάς, ενώ για τους μικρότερους έχει ξεκινήσει να συνεργάζεται με μεγάλους διανομείς, διαφορετικούς ανά κλάδο.

Πρωτιά στα κινητά
Ο κ. Λι εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης για τη Samsung σε διάφορους τομείς. «Φέτος, βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια στο χώρο των κινητών τηλεφώνων όπου έχουμε ήδη καταφέρει να αυξήσουμε τα μερίδιά μας. Στο τέλος του 2011 εκτιμούμε ότι θα είμαστε πρώτοι σε πωλήσεις με βάση τα τεμάχια και το 2012 θα είμαστε πρώτοι και με βάση την αξία των πωλήσεων», σημειώνει ο πρόεδρος της ελληνικής θυγατρικής προσθέτοντας ότι στα πλάνα περιλαμβάνεται η επέκταση στο χώρο των προϊόντων πληροφορικής αλλά και σε εκείνο των ηλεκτρικών συσκευών. Επίσης, η Samsung σκοπεύει να είναι ιδιαίτερα επιθετική και στην αγορά των tablets, όπου, όπως τονίζει ο κ. Λι, «σκοπεύουμε να δηλώσουμε "παρών" με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές».

Έξυπνες τηλεοράσεις
Ενας τομέας όπου η Samsung είναι ιδιαίτερα ισχυρή είναι αυτή των τηλεοράσεων. Ο κ. Λι παραδέχεται ότι οι πωλήσεις των 3D τηλεοράσεων είναι ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, αλλά δηλώνει αισιόδοξος ότι θα ανέβουν ενώ δείχνει να πιστεύει περισσότερο στις έξυπνες και δικτυωμένες τηλεοράσεις (Smart TVs), οι οποίες «θα είναι η κυρίαρχη τάση στο προσεχές μέλλον».

Σημειωτέον πως η πλατφόρμα που διαθέτει η Samsung για έξυπνες τηλεοράσεις διαθέτει ελληνικό περιεχόμενο και, σύμφωνα με τον κ. Λι, «πιέζουμε για να υπάρξει ακόμη περισσότερο».

 

Πηγή: imerisia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;