Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Τη λειτουργία μιας μηχανής του χρόνου προσπαθεί να μιμηθεί η κοινοπραξία του Πανεπιστημίου Garnegie Mellon, της NASA, του GigaPan & της Google, αναπτύσσοντας μία εφαρμογή μέσω της οποίας πολλές φωτογραφίες δημιουργούν ένα βίντεο εκατοντάδων εκατομμυρίων ή ακόμη και δισεκατομμυρίων πίξελ σε κάθε καρέ. Στο τελικό αποτέλεσμα οι θεατές του βίντεο έχουν τη δυνατότητα να κάνουν zoom in και out σε αυτό τη διάρκεια της αναπαραγωγής του με «απίστευτα» υψηλή λεπτομέρεια.

Για παράδειγμα η Google μας δείχνει το video φυτών από τη στιγμή που φυτεύτηκαν μέχρι και 26 μέρες μετά όπου και αναπτύχθηκαν. Το αποτέλεσμα παράχθηκε χρησιμοποιώντας μία φωτογραφική μηχανή Canon PowerShot G10, η οποία πραγματοποιούσε λήψη φωτογραφιών κάθε 15’ σε όλη τη διάρκεια των 26 ημερών. Το συγκεκριμένο video όπως και τα υπόλοιπα που έχει διαθέσιμα η Google κάνει χρήση της τεχνολογίας HTML5.

Ορισμένοι επιστήμονες που έλαβαν μέρος στην ανάπτυξη της εφαρμογής δήλωσαν ότι στο μέλλον μία τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στη μελέτη γεγονότων που συμβαίνουν σε πολύ μεγάλη ταχύτητα όπως αθλητικά γεγονότα ή εκρήξεις ηφαιστείων.

Μέσα από την ιστοσελίδα του GigaPan μπορείτε όχι μόνο να παρακολουθήσετε τα έτοιμα βίντεο, αλλά να φτιάξετε και τα δικά σας [προς το παρόν λειτουργεί αποκλειστικά μέσω των browser Safari (έκδοση 5.0+) αλλά και του Chrome (έκδοση 7.0+)].

 

Πηγές: insomnia.gr / pcmag.com / cmu.edu / googleblog.blogspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;