Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

oled mikrodisplay mit eyetracking funktionpresse

Ένα βήμα πιο κοντά στο μάτι του «Εξολοθρευτή» μας φέρνουν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου φωτονικής Fraunhofer IPMS κατασκευάζοντας ένα πρωτότυπο συσκευής που τοποθετείται μπροστά από το μάτι και δίνει πληροφορίες σχετικά με τα αντικείμενο που εστιάζουμε.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία ακόμη εξέλιξη στο χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) όπου με «μια ματιά» έχουμε άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες που εμφανίζονται στην κυριολεξία μπροστά στα μάτια μας.

Το τσιπάκι πάνω στο οποίο στηρίζεται η συσκευή αποτελείται από μία OLED matrix μικρο-οθόνη και από ενσωματωμένους αισθητήρες φωτός. Όταν το τσιπάκι «αντιλαμβάνεται» την εστίαση του ματιού σε ένα αντικείμενο, η οθόνη εμφανίζει εικονικό περιεχόμενο με πληροφορίες πάνω στην εικόνα που βλέπουν τα μάτια.

Για να γίνει πιο κατανοητή η λειτουργία της συσκευής, μπορεί κανείς να φανταστεί ότι φορώντας την μπορεί να εστιάσει σε ένα άτομο και δίπλα από τη φιγούρα του να εμφανιστεί εάν είναι «ελεύθερος» ή «δεσμευμένος» σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει καταχωρημένες στο Facebook. Οι επιστήμονες του IPMS δίνουν το παράδειγμα ενός δρομέα που ενώ τρέχει θα βλέπει σαν ταινία πληροφορίες για τα αντικείμενα που εστιάζει.

http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2011/04/4-20-2011oled-microdisplay-hmd.jpg

 

Πηγές: insomnia.gr / ipms.fraunhofer.de / engadget.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;