Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Εκατόν τριάντα εργασίες μαθητών της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παρουσιαστούν στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στις 4 και 5 Μαΐου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω Διαδικτύου από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Προγράμματα που ανέπτυξαν μαθητές, ιστοσελίδες που σχεδίασαν, τρισδιάστατα μοντέλα, πειραματικές διατάξεις και εκπαιδευτικά ρομπότ θα επιδείξουν οι ίδιοι οι μαθητές σε ολιγόλεπτες παρουσιάσεις.Ενδιαφέρον (και ελπιδοφόρο) είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή, στις προσυνεδριακές εργασίες έλαβαν μέρος 4.500 μαθητές και 300 εκπαιδευτικοί με 420 εργασίες, από τις οποίες επιλέχτηκαν οι 130 που θα προβληθούν στο συνέδριο.

Το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τους Σχολικούς Σύμβουλους Πληροφορικής Κ. Μακεδονίας & Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Κ. Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» - ΝΟΗΣΙΣ, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας. Λαμβάνουν μέρος μαθητές και μαθήτριες σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από τους 7 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Το συνέδριο πραγματοποιείται χωρίς δαπάνη του Δημοσίου.

Μετά το συνέδριο, οι εργασίες θα μοιραστούν στα σχολεία υπό μορφή CD.

Επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο του συνεδρίου και δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου (ή κατεβάστε το [XLS | 100Kb])

H διεύθυνση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από την οποία θα γίνεται η ζωντανή μετάδοση σε όλα τα σχολεία θα ανακοινωθεί αργότερα.

Δείτε και ένα σχετικό βίντεο για το ΝΟΗΣΙΣ:

 

Πηγή: tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;