Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

game developer

Μια έρευνα που γίνεται κάθε χρόνο στην αμερικανική βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών και δημοσιεύεται στο περιοδικό Game Developer, αποκαλύπτει σε γενικές γραμμές τους μισθούς των εργαζόμενων της. Για το 2010, ο ετήσιος μισθός κατά μέσο όρο ανέρχεται στα 80.817 δολάρια, σημειώνοντας μια άνοδο της τάξης του 7% σε σχέση με πέρυσι!

Στην κορυφή της λίστας των πιο καλοπληρωμένων θέσεων βρίσκονται οι νομικοί και τα υψηλόβαθμα επιχειρηματικά στελέχη, των οποίων ο μισθός ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 106.452 δολάρια το χρόνο, μη υπολογίζοντας τα διάφορα bonus που εισπράττουν, αφού το 85% αυτών δήλωσαν στην έρευνα πως λαμβάνουν κατά καιρούς διάφορα “δωράκια” επιπλέον.

Στην αντίπερα όχθη, οι πιο κακοπληρωμένοι είναι οι testers, των οποίων ο ετήσιος μισθός δεν ξεπερνά τα 49.909 δολάρια, σημειώνοντας πάντως εντυπωσιακή άνοδο από το περσινό νούμερο των 37.905 δολαρίων. Στα ενδιάμεσα έχουμε τους πραγματικούς δημιουργούς των παιχνιδιών, με τους sound designers και τους συνθέτες στα 68.088 δολάρια, τους game designers στα 70.223 δολάρια, artists και animators στα 71.354 δολάρια, προγραμματιστές στα 85.733 δολάρια και τους παραγωγούς στα 88.544 δολάρια.

Στην ανεξάρτητη πλευρά της βιομηχανίας, ο ετήσιος μισθός των εργαζομένων κατά μέσο όρο ανέρχεται μόλις στα 26.780 δολάρια, 6.000 δολάρια όμως περισσότερα από το 2009 και σε συνδυασμό με τη γενικότερη δυσαρέσκεια των εργαζομένων της βιομηχανίας αυτή τη στιγμή, η ανεξάρτητη σκηνή φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος. Σύμφωνα με όσους έλαβαν μέρος στην έρευνα, οι εργαζόμενοι καλούνται να εργάζονται όλο και συχνότερα υποχρεωτικές υπερωρίες και υπό δύσκολες συνθήκες. 12 ώρες την ημέρα, χωρίς παύση τα Σαββατοκύριακα για συνεχόμενες εβδομάδες δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο. Γι’ αυτό η ανεξάρτητη σκηνή φαντάζει όλο και πιο θελκτική χρόνο με το χρόνο.

 

Πηγή: gameover.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;