Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Delicious

Μία από τις πιο γνωστές υπηρεσίες μοιράσματος διευθύνσεων στο ίντερνετ, η Delicious, πωλήθηκε από το Yahoo! στους ιδρυτές του YouTube, ανακοίνωσαν την Τετάρτη 27 Απριλίου τα εμπλεκόμενα μέρη, αποτρέποντας ίσως το οριστικό κλείσιμό της.

Ο Τσαντ Χάρλεϊ και ο Στιβ Τσεν ανακοίνωσαν ότι η υπηρεσία θα συνεχίσει τη λειτουργία της και υπόσχονται μάλιστα να κάνουν τη λειτουργία της πιο εύκολη.

Η εξαγορά θα γίνει μέσα από την εταιρεία AVOS μία νεοσύστατη εταιρία των ιδρυτών του YouTube. Η Yahoo! θα συνεχίσει να ελέγχει τη Delicious ως τον Ιούλιο όπου και θα παραδοθούν τα "σκήπτρα" στην AVOS.

Η Delicious ιδρύθηκε το 2003 και δύο χρόνια αργότερα αγοράστηκε από το Yahoo! όταν η εταιρεία διερχόταν μία φάση ταχείας ανάπτυξης και εξαγοράς πολλών μικρότερων αλλά υποσχόμενων υπηρεσιών.

Τα συνεχιζόμενα οικονομικά προβλήματα της Yahoo! την οδήγησαν στην απόφαση να καταργήσει ή να πουλήσει πολλά τμήματά της, μεταξύ τους και τη Delicious που ήταν μία από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες του είδους της (social bookmarking).

 

Πηγή: tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;