Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Chrome 11Επτά εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του Chrome 10, η Google έθεσε στη διάθεση του κοινού την σταθερή έκδοση του Chrome 11. Πρόκειται για μια αναβάθμιση που πέρα από τις διορθώσεις σε θέματα ασφαλείας, το μόνο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό που φέρνει αφορά την υποστήριξη φωνητικής αναγνώρισης μέσω HTML5.

Αν και πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που προς το παρόν αξιοποιείται από ελάχιστους ιστοχώρους, η Google παρόλα αυτά φρόντισε ήδη να το ενσωματώσει στο Google Translate. Έτσι, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το δοκιμάσουν επιλέγοντας τα αγγλικά ως αρχική γλώσσα από την οποία θα πραγματοποιηθεί η μετάφραση και πατώντας το εικονίδιο με το μικρόφωνο που εμφανίζεται κάτω δεξιά στο πεδίο εισαγωγής του κειμένου.

Κατά τα άλλα, ο Chrome 11 περιλαμβάνει 25 διορθώσεις ασφαλείας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τον browser, με τις 16 από τις οποίες, μάλιστα, να αφορούν θέματα που έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλής προτεραιότητας. Επίσης, άλλαξε και λογότυπο και πήγε σε κάτι πιο απλό...:

Η τελευταία έκδοση (11.0.696.57) είναι διαθέσιμη για Windows, Mac & Linux. Όπως συνήθως, για τους ήδη κατόχους του Chrome, η αναβάθμιση πραγματοποιείται αυτόματα και ενεργοποιείται με την επόμενη εκκίνηση του browser.

 

Πηγές: insomnia.gr / techspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;