Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η κυκλοφορία του iPad της Apple αναμένεται να οδηγήσει στην αύξηση της ζήτησης για φορητούς υπολογιστές ταμπλέτα και μέχρι το 2014 οι κατασκευαστές θα φθάσουν να πωλούν 50 εκατομμύρια μηχανήματα ετησίως, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες.

iPad Σύμφωνα με την έκθεση της In-Stat «Η άνοδος της ιντερνετικής ταμπλέτας: το κλειδί για την επιτυχία», ο αριθμός των 50 εκατομμυρίων πωλήσεων είναι προσθετικός στις πωλήσεις έξυπνων τηλεφώνων και netbooks.

«Οι ταμπλέτες σύντομα θα αποτελέσουν απόλυτη προτεραιότητα για τους ανταγωνιστές στην αγορά, περιλαμβανομένων και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Ακόμη πιο σημαντικό είναι πως η δυνατότητα της ταμπλέτας είναι συμπληρωματική στις άλλες κινητές συσκευές, ιδιαίτερα τα έξυπνα κινητά και τα netbooks », εκτιμά ο αναλυτής της In -Stat Τζιμ Μακ Γκρέγκορ.

Οι υπολογιστές ταμπλέτα σήμερα πωλούν περίπου ένα εκατ. τεμάχια ετησίως, όμως έρευνα αγοράς της διαδικτυακής εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών Retrevo έδειξε πως ο αριθμός των πιθανών αγοραστών του iPad τριπλασιάσθηκε έπειτα από την επίσημη επίδειξη της συσκευής στις 27 Ιανουαρίου σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο.

 

09/02/2010 - enet.gr


To iPad θα έχει κόστος παραγωγής μόλις 229 δολάρια

Έξαψη κατασκευαστών για αξεσουάρ και εφαρμογές

Ο νέος υπολογιστής - ταμπλέτα iPad της Apple θα έχει κόστος παραγωγής μόνο 229,35 δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας ερευνών iSuppli...

iPad Αν και η Apple δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τους προμηθευτές των μερών της νέας συσκευής, η οποία θα αρχίσει να πωλείται από τον άλλο μήνα αντί 499 δολαρίων (το φθηνότερο μοντέλο με μνήμη 16Gb), η iSuppli έκανε αναλυτική εκτίμηση κοστολόγησης και συμπέρανε ότι τα μεν υλικά κάθε iPad θα κοστίζουν 219,35 δολάρια, η δε συναρμολόγησή του μόλις δέκα δολάρια, εξ ου και το συνολικό κόστος παραγωγής στα 229,35 δολάρια.

Το μεσαίο μοντέλο iPad εκτιμάται ότι θα έχει κόστος παραγωγής 287 δολαρίων (και λιανική τιμή 599 δολ.), ενώ το ακριβότερο μοντέλο θα έχει κόστος παραγωγής περίπου 335 δολαρίων (με λιανική τιμή 699 δολάρια). Είναι προφανή τα μεγάλα περιθώρια κέρδους της Apple, ακόμα κι όταν αφαιρεθούν τα άλλα κόστη (κόστος λιανοπωλητή, μεταφορικά κ.α.).

Το πιο ακριβό μεμονωμένο συστατικό του iPad είναι η η οθόνη 9,7 ιντσών, που θα κοστίζει γύρω στα 80 δολάρια. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Apple θα πωλήσει δύο έως πέντε εκατομμύρια νέες συσκευές κατά τον πρώτο χρόνο. Κατά την τελευταία δεκαετία έχουν πωληθεί περίπου 300 εκατ. iPod και iPhones διεθνώς.

Παραδοσιακά, γύρω από τα προϊόντα-ορόσημα της αμερικανικής εταιρίας στήνεται ένα κερδοφόρο «γαϊτανάκι» από αξεσουάρ και εφαρμογές (λογισμικό, παιγνίδια κ.α.), κάτι που αναμένεται να συμβεί και με το iPad. Ήδη οι εταιρίες κατασκευής και ανάπτυξης τέτοιων συμπληρωματικών προϊόντων και υπηρεσιών εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την αναμενόμενη υψηλή ζήτηση.

Η έκθεση Macworld Expo, αυτή την εβδομάδα στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία θα προσελκύσει χιλιάδες φανατικούς χρήστες των συσκευών της Apple, θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους προμηθευτές συνοδευτικών αξεσουάρ και προγραμμάτων για το iPad.

Ήδη οι εταιρίες Belkin και Griffin διαθέτουν ειδικές θήκες (sleeves) στις διαστάσεις της νέας συσκευής, ενώ η ίδια η Apple θα παρουσιάσει ένα αξεσουάρ-πληκτρολόγιο μέχρι το τέλος Μαρτίου (το iPad έχει μόνο εικονικό πληκτρολόγιο).

Υπάρχουν ήδη πάνω από 140.000 εφαρμογές για το iPhone και οι περισσότερες από αυτές θα είναι παράλληλα διαθέσιμες και για το iPad.

 

11/02/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;