Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

soe logo

Η εταιρεία Sony ανακοίνωσε ότι σε έρευνά της για το κρούσμα πειρατείας στο Playstation Network, διαπίστωσε ότι έχουν κλαπεί και τα τραπεζικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του δικτύου online παιχνιδιών Sony Online Entertainment (SOE).

«Τα προσωπικά δεδομένα που συνδέονται με 24,6 εκατομμύρια λογαριασμούς SOE είναι πιθανόν να έχουν κλαπεί, καθώς και ορισμένες πληροφορίες της παλαιάς βάσης δεδομένων του 2007» αναφέρει η νέα ανακοίνωση της Sony.

«Οι πληροφορίες της παλιάς βάσης δεδομένων που πιθανόν να έχουν κλαπεί περιλαμβάνουν αριθμούς καρτών και ημερομηνίες λήξης ισχύος, αλλά όχι και κωδικούς, 12.700 πιστωτικών ή χρεωστικών μη αμερικανικών καρτών και περίπου 10.700 στοιχεία παγίων εντολών ορισμένων χρηστών στην Αυστρία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία και στην Ισπανία» διευκρίνισε η Sony.

Ο ιαπωνικός όμιλος, ο οποίος ζήτησε την περασμένη Κυριακή συγγνώμη και ανακοίνωσε τη λήψη νέων μέτρων ασφαλείας για την προστασία των δεκάδων εκατομμυρίων πελατών της του Playstation Network, διευκρίνισε ότι οι ειδικοί της επιθεώρησαν το σύστημα SOE με αφορμή την έρευνα για το συμβάν κλοπής δεδομένων.

«Μετά την διαπίστωση του περιστατικού, ο όμιλος έθεσε γρήγορα εκτός λειτουργίας όλους τους servers που συνδέονται με το σύστημα SOE, ενώ συνεχίζει να εξετάζει και να ενισχύει τα συστήματα ασφαλείας απέναντι στις άνευ προηγουμένου κυβερνοεπιθέσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Sony.

Ο όμιλος βρίσκεται επί ποδός πολέμου μετά την επίθεση που δέχθηκε μεταξύ 17 και 19 Απριλίου μέσω της πύλης πολυμέσων που συνδέει το Playstation 3 με online παιχνίδια και ταινίες, ένα σύστημα που αριθμεί 77 εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Χάκερς εκβιάζουν τη Sony

Φήμες θέλουν τα πράγματα να γίνονται ακόμη πιο άσχημα για τη Sony και τα χειρότερα σενάρια ενδέχεται να επιβεβαιωθούν.

Ο Kevin Stevens της Trend Micro, έγραψε στο Twitter του ότι οι χάκερς εκβιάζουν τη Sony και της ζητούν υπέρογκα λύτρα, διαφορετικά θα μπουν στη διαδικασία να πουλήσουν στη «μαύρη αγορά» στοιχεία 2,2 εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών, από μέλη του PSN!

Αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος, αναφέρει πως η Sony αρνήθηκε να δεχτεί τη συμφωνία. Αυτή η βάση δεδομένων, λέγεται ότι περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για κάθε κάρτα, όπως το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση κατοικίας, τους τηλεφωνικούς αριθμούς, τη διεύθυνση email, τον κωδικό της διεύθυνσης email, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας, καθώς και την ημερομηνία λήξης και κωδικό ασφαλείας αυτής.

Παράλληλα, σήμερα εμφανίστηκε το πρώτο θύμα της επίθεσης του PSN, ένας Αυστραλός που διαμαρτύρεται ότι κάποιος χρέωσε την κάρτα του με 2000 αυστραλιανά δολάρια. Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο ABC News, οπότε η εγκυρότητά του, μάλλον δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Όπως καταλαβαίνετε, το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό. Εμείς σας συμβουλεύουμε, για παν ενδεχόμενο, να μπλοκάρετε τις πιστωτικές σας κάρτες ή τουλάχιστον να επικοινωνήσετε με τις τράπεζες που συνεργάζεστε. Οι μικρότεροι φίλοι μας, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους κατόχους των πιστωτικών καρτών για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

 

Πηγή: tanea.gr / insomnia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;