Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

book flight + hotel

Πριν από λίγες μέρες πολλοί Αμερικανοί, Καναδοί, Αυστραλοί και Σκανδιναβοί έλαβαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ένα newsletter με εικόνες από έναν μακρινό προορισμό ιδιαίτερα ελκυστικό: την Αττική και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Η διαφημιστική καμπάνια που διεξάγεται (κατά κύριο λόγο από το Expedia) αποτελεί πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής, που βλέποντας για τρίτη κατά σειρά χρονιά να μειώνονται οι αφίξεις στο κλεινόν άστυ, ανέλαβαν «δράση». Η καμπάνια, που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, ως στόχο έχει την προβολή της Αττικής και των νησιών του Αργοσαρωνικού στους ταξιδιώτες από ΗΠΑ (Expedia.com), Καναδά (Expedia.ca), Αυστραλία (Expedia.com.au), Σουηδία και Νορβηγία (Hotels.com).

«Οι συνδρομητές λαμβάνουν newsletter με πληροφορίες, ενώ σε χρήστες εμφανίζονται διαφημιστικά banners για την Αττική» λέει ο κ. Γιώργος Ρέτσος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν τα αντίστοιχα link στο Facebook και videos. Οι εικόνες που «στρατολογήθηκαν» περιλαμβάνουν ήλιο, θάλασσα, αρχαιολογικούς χώρους και ελληνική κουζίνα. «Η καινοτομία της καμπάνιας είναι ότι για πρώτη φορά συνδέουμε την Αττική με τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Διαμονή στην Αθήνα δεν σημαίνει μόνο Πλάκα και Ακρόπολη, αλλά και Σούνιο, Μαραθώνας, ενώ η Αίγινα και η Υδρα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση». Την επιλογή των δύο σκανδιναβικών χωρών υπέδειξε η Expedia, αφού βάσει των στατιστικών παρατηρείται τάση των δύο λαών να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Το κόστος της καμπάνιας ανήλθε στα 110.000 ευρώ, τα οποία παρά την κρίση κάλυψαν μόνοι τους οι ξενοδόχοι. «Το ποσό καλύφθηκε άμεσα από τους πρώτους 24 ξενοδόχους, ενώ πολλοί άλλοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής και θα χρηματοδοτήσουν την επόμενη φορά την καμπάνια» σημειώνει ο κ. Ρέτσος. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, χαιρέτισε την πρωτοβουλία και εξέφρασε την επιθυμία να αναλάβει το υπουργείο στο μέλλον τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, το οποίο προβλέπεται να καθιερωθεί.

 

Πηγή: kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;