05 Μαϊου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Τον γνωρίσαµε από τη σκανδιναβική µυθολογία, τον αγαπήσαµε από τα κόµικς της Marvel και τα τραγούδια των Manowar, καιρός να τον απολαύσουµε στη µεγάλη οθόνη, αλλά και στον κόσµο της ψηφιακής διασκέδασης.
Ο λόγος για τον Θορ, τον θεό του κεραυνού και γιο του Όντιν, ο οποίος παράλληλα µε το λανσάρισµα στις κινηµατογραφικές αίθουσες της οµώνυµης ταινίας της Marvel αποκτά το δικό του παιχνίδι.
Το «Thor: God of Thunder», όπως ονοµάζεται ο τίτλος που κυκλοφορεί από τη SEGA -μόνο- για παιχνιδοµηχανές, είναι βασισµένο στην οµώνυµη κινηµατογραφική ταινία της Marvel και θέτει τους παίκτες αντιµέτωπους µε αρχαίους εχθρούς και τέρατα βγαλµένα από τη νορβηγική µυθολογία, χρησιµοποιώντας διάφορες στρατηγικές και δυνάµεις.
Στο παιχνίδι, το θρυλικό σφυρί του Θορ, Mjolnir, θα επιτρέπει στους παίκτες να τιθασεύσουν δυνάµεις όπως η καταιγίδα, ο αέρας, ο κεραυνός και η αστραπή, ενώ θα µπορούν να αποκτήσουν και άλλες δυνατότητες, νέες επιθέσεις και αναβαθµίσεις. Ο,τι δηλαδή περιµένει κανείς από ένα action game φτιαγµένο µε την παλιά, καλή και κλασική συνταγή που έχει συνοδεύσει τους gamers από… καταβολής αθλήµατος.
Στο «Thor» συµµετέχουν οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας που θα συνοδεύει. Συγκεκριµένα, ο Chris Hemsworth υποδύεται τον Θορ και ο Tom Hiddleston τον Λόκι, δηµιουργώντας έτσι συνοχή µεταξύ του videogame και της ταινίας. Παράλληλα, ο βραβευµένος συγγραφέας κόµικς Matt Fraction έχει συµµετοχή στη δηµιουργία της ιστορίας.
Η «βαριά» κληρονοµιά που κουβαλάει ο θεός του κεραυνού είναι ένα καλό πρώτο βήµα για να επιλέξει κανείς να ασχοληθεί µε τον συγκεκριµένο τίτλο. Εξάλλου, η νορβηγική µυθολογία έχει ιδιαίτερα µεγάλο «βάθος» και σε υπόθεση αλλά και σε «κακούς» ώστε να κρατά το ενδιαφέρον του παίκτη πάντα σε υψηλά επίπεδα.
Παράλληλα, στο οπτικό κοµµάτι, το «Thor» τα πάει αρκετά καλά, αξιοποιώντας σε ικανοποιητικό βαθµό τις δυνατότητες των µηχανηµάτων στα οποία φιλοξενείται. Τα γραφικά φροντίζουν να ελκύουν τον παίκτη, ενώ η απεικόνιση της δράσης είναι έντονη και µεστή, καλύπτοντας τα βίαια ένστικτα των φίλων του ψηφιακού αθλήµατος. Το gameplay συνδυάζει την αδρεναλίνη µε τη σκέψη, δίνοντας βέβαια σαφή έµφαση στο πρώτο από τα δύο κοµµάτια, αλλά µε αρκετές πινελιές γρίφων και στρατηγικής, ώστε ο παίκτης να µη νιώθει ότι έχει να κάνει µε ένα ατελείωτο «µπάπα-µπούπα».
Η υπόθεση, βγαλµένη από την ταινία, είναι καλοδουλεµένη, µε αρκετή ένταση και ενδιαφέρον.
Με λίγα λόγια, το βιντεοπαιχνίδι για τον θεό του κεραυνού καταφέρνει να µεταφέρει τις περιπέτειες και τους άθλους του Θορ στον κόσµο των βιντεοπαιχνιδιών. Χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας για το σενάριο ή τον χειρισµό του, είναι µια αρκετά καλή προσθήκη στην ταινία και θα ικανοποιήσει τους φίλους του είδους.
Πηγή: tanea.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV