Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Ιουνίου 2011 στο Jockey's Country Club στην Κηφισιά Αθήνας

you have been hacked

Οι Έλληνες χάκερς κυριάρχησαν στη διεθνή επικαιρότητα μετά το χτύπημα που πραγματοποίησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του CERN και σήμερα λύνουν τη σιωπή τους. Cracker εναντίον hacker ακροβασία μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, ηθικά διλλήματα, θέσεις και επιθέσεις Περιγράφουν τον τρόπο και αποδεικνύουν μπροστά στην κάμερα ότι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση παντού , σε τραπεζικούς λογαριασμούς, e-mails, άκρως απόρρητα έγγραφα. Κύριος σκοπός των χτυπημάτων να αφυπνίσουν την πολιτεία καταδεικνύοντας τα τρωτά σημεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών τα οποία -όπως σημειώνουν- είναι πολλά.

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι ένα από τα πιο καίρια ζητήματα των ημερών. Ερωτήσεις όπως: Eίμαστε ασφαλείς; Υπάρχει ασφάλεια στις συναλλαγές μας; Τα δεδομένα μας πού αποθηκεύονται και ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά; Υπάρχουν επαρκή μέτρα ασφαλείας για να μας προστατεύσουν από διαδικτυακές επιθέσεις; Υπάρχουν χάκερς, και τι μπορούν να κάνουν;

Ακόμα και για το ευρύ κοινό τίθενται θέματα ασφαλείας αφού όλοι πλέον έχουν πρόσβαση στο ιντερνέτ, χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες και βασίζονται σε εταιρίες τηλεπικοινωνιών, σε τράπεζες κτλ. για τις καθημερινές απαιτήσεις επικοινωνίας και συναλλαγών. Η ασφάλεια πληροφοριών λοιπόν είναι θέμα που αφορά όλους και όχι μόνο εκείνους που εργάζονται στον τομέα αυτό.

Ειδικοί σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με ζητήματα ασφάλειας πληροφοριών. Μέσω έρευνας και τεχνικών αναλύσεων προσπαθούν να εντοπίσουν αδυναμίες σε εφαρμογές και συστήματα, μεθόδους παράκαμψης των υπαρχόντων μέτρων ασφαλείας και να αναπτύξουν νέες μεθόδους ή μέτρα προστασίας για να ενισχύσουν την ασφάλεια των συστημάτων και εφαρμογών ενάντια σε επιθέσεις.

To AthCon, είναι ένα ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο δύο ημερών, με θεματολογία που πηγάζει από όλους τους τομείς της Ασφάλειας Πληροφοριών. Βασικός άξονας του συνεδρίου αποτελούν οι 40λεπτες διαδραστικές παρουσιάσεις, ενώ το πρόγραμμα των ομιλιών πλαισιώνεται από πρωτότυπους διαγωνισμούς και workshops.

Αποστολή

Η αποστολή του AthCon είναι να συγκεντρώνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, κορυφαίους ερευνητές, επαγγελματίες και “experts” από τον τομέα της Ασφάλειας Πληροφοριών με σκοπό να παρουσιάσουν νέες τεχνικές, να μεταδώσουν πληροφορίες και να μοιραστούν την εμπειρία τους, πάνω σε κρίσιμα θέματα ασφαλείας, εμπλέκοντας το κοινό σε εποικοδομητικό διάλογο. Οι εισηγητές επιλέγονται κάθε χρόνο λαμβάνοντας υπόψη το έργο τους, την έρευνα και εμπειρία τους, την τεχνική τους κατάρτιση και την συνεισφορά τους στον τομέα της διαδικτυακής ασφάλειας.

Θεματολογία

Το AthCon καλύπτει μια ποικιλία θεμάτων, επιλεγμένα από διάφορους τομείς της Ασφάλειας πληροφοριών και εστιάζει στα κρισιμότερα θέματα ασφάλειας παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με νέες απειλές, μεθόδους επιθέσεων, νέες και υπό ανάπτυξη μεθόδους προστασίας με σκοπό να αναδείξει τους κινδύνους που απειλούν τις τεχνολογικές υποδομές και κατά συνέπεια την επιχειρησιακή λειτουργία των σύγχρονων εταιριών καθώς και την προσπάθεια που γίνεται για την εύρεση και εφαρμογή επαρκών μέτρων ασφαλείας.

Ενδεικτικά, κάποια από τα θέματα που καλύπτονται στο AthCon σχετίζονται με το cyber crime, internet threats, 0day exploitation, reverse engineering, digital forensics and incident response.

Για το 2011 επιδίωξη του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Ιουνίου 2011, είναι να αποκρυπτογραφήσει τις σημαντικότερες εξελίξεις, τις νέες τεχνικές και τάσεις στο χώρο, να εμπνεύσει με μια σειρά από κορυφαία case studies και να λειτουργήσει ως ένας «οδηγός εξελίξεων».

Επιπλέον, η αυλαία του 2ου συνεδρίου θα ανοίξει με την προβολή του πρώτου ελληνικού hacking ντοκιμαντέρ, με τίτλο  black01white.

 

Πηγή: protothema.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;