Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

6ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διοργανώνει το 6ο Διεθνές Συνέδριό της με θέμα «Οι Προηγμένες Υποδομές Επικοινωνιών ως Θεμέλιο για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρώπης». Το διήμερο Συνέδριο της ΕΕΤΤ θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Ιουνίου 2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΔΑΪΣ» στον Παράδεισο Αμαρουσίου στην Αθήνα, με την παρουσία διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου έχει προσκληθεί να κηρύξει ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γεώργιος Παπανδρέου. Ως ομιλήτρια προσκλήθηκε η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και  Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα, κυρία Νίλι Κρόους. Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών περιλαμβάνονται ακόμη ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης.

Οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές υψηλών ταχυτήτων αποτελούν θεμέλιο για την ψηφιακή οικονομία, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την πρόσβαση του πολίτη στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ατζέντας 2020 αποτελεί πρόκληση για τη χώρα μας, η οποία αναζητά άμεσα αναπτυξιακές διεξόδους. Το ξεπέρασμα της κρίσης απαιτεί όμως άμεσα ρεαλιστικές προτάσεις, πρακτικές λύσεις, μετρήσιμους στόχους και βιώσιμες επενδυτικές πρωτοβουλίες από την Πολιτεία και την αγορά, υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το 6ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ παρέχει ένα ανοικτό βήμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, μεταξύ εκπροσώπων της Πολιτείας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρυθμιστικών Αρχών, παρόχων και χρηστών. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση του κράτους, της αγοράς και της επενδυτικής κοινότητας για την αξιοποίηση στην Ελλάδα βέλτιστων διεθνών πρακτικών ανάπτυξης δικτύων πρόσβασης επόμενης γενιάς (NGAs) σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία.

Διακεκριμένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν επιτυχημένες εφαρμογές δικτύων οπτικών ινών και κινητών δικτύων για παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας, περιεχομένου, υγείας και ψυχαγωγίας προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Θα παρουσιασθούν ακόμα οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ευρυζωνικά δίκτυα, οι νομοθετικές ρυθμίσεις για το ψηφιακό περιεχόμενο, οι πολιτικές αξιοποίησης του ραδιοφάσματος για την κινητή ευρυζωνικότητα, οι απόψεις των παικτών της αγοράς και οι προκλήσεις για την οπτικοακουστική βιομηχανία κατά τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου παρέχονται, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για το Πρόγραμμα, τους ομιλητές, το συνεδριακό χώρο και τη μετακίνηση των συνέδρων, ενώ υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής.

Επισημαίνεται ότι το Συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά από το δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ.

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου

 

Πηγή: eett.gr-1 / eett.gr-2

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;