Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ballmer-NSA

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ συμβουλεύει τους χρήστες να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα Windows XP σε Windows Vista ή Windows 7 ενώ επιπλέον προτείνει την υιοθέτηση λειτουργικών συστημάτων σε 64-bit εκδόσεις.

Oι παραπάνω προτροπές της NSA συμπεριλαμβάνονται στην 10σέλιδη αναφορά της Υπηρεσία με τίτλο "Καλές πρακτικές ασφάλειας ενός οικιακού δικτύου" (PDF | 488 Kb | 8 σελίδες). Στο κείμενο αυτό δεν αναφέρονται πουθενά τα Linux λειτουργικά συστήματα.

"Αναβαθμίστε τον υπολογιστή σας με νεότερα λειτουργικά συστήματα και νέες πλατφόρμες υλικού 
Τόσο τα Windows 7 όσο και τα Windows Vista προσφέρουν ενισχυμένη ασφάλεια σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων όπως τα Windows XP. Πολλά χαρακτηριστικά ασφάλειας είναι προ-επιλεγμένα και βοηθούν στην πρόληψη πολλών κοινών επιθέσεων.
Επιπρόσθετα η υιοθέτηση λειτουργικού συστήματος 64-bit και ανάλογου υπολογιστή αυξάνει την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει κάποιος για να παραβιάσει ένα σύστημα.
 Σε όλα τα λειτουργικά συστήματα Windows βεβαιωθείτε πως η λειτουργία Windows Update λειτουργεί αυτόματα."

Αν και από κοινού τα Windows Vista και τα Windows 7 χρησιμοποιούνται από το 35% των χρηστών σε όλο το κόσμο, τα Windows XP κατέχουν μερίδιο της τάξης του 53%, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Απριλίου. Πρόκειται μάλλον για μία μάλλον δυσάρεστη μέτρηση αφού τα XP συμπληρώνουν 10 χρόνια ζωής.

Η Microsoft συμμερίζεται τις ανησυχίες για την μεγάλη διάδοση του ξεπερασμένου λειτουργικού της αν και ασφαλώς συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη σε αυτό. Στις 14 Απριλίου 2009 η Microsoft διέκοψε την κυρίως υποστήριξη (Mainstream Support) των XP και μαζί με αυτή, την υποστήριξη στον IE6. Ωστόσο, ως γνωστόν, τα XP θα συνεχίζονται να υποστηρίζονται (Extended Support) έως τις 8 Απριλίου 2014.

 

Πηγες: adslgr.com / techspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;