Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η συσκευή μπορεί να "ανασύρει" τα διεγραμμένα αρχεία των iPhones

Νέος πονοκέφαλος για τους κατόχους των δημοφιλών κινητών τηλεφώνων iPhone αλλά και των iPad, λίγες μέρες μετά την ανακάλυψη ότι υπάρχει εφαρμογή η οποία καταγράφει εν αγνοία τους τα σημεία στα οποία βρίσκονται ανά πάσα στιγμή. Σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει στην αγορά μια συσκευή τύπου USB stick η οποία όταν τοποθετηθεί σε ένα iPhone μπορεί να ανακτήσει και να αποθηκεύσει δεδομένα και αρχεία που ο κάτοχος του τηλεφώνου έχει διαγράψει από την συσκευή.

Έτσι εκείνος που έχει το εν λόγω στικάκι θα μπορεί να δει τα γραπτά μηνύματα, τα e-mail ή τις φωτογραφίες που "έσβησε" κάποιος από το iPhone του. Προφανώς η συσκευή θα είναι χρήσιμη και για τους ίδιους τους κατόχους των τηλεφώνων που είτε έσβησαν κατά λάθος κάποια δεδομένα ή τα έχασαν για κάποιον άλλο λόγο και θέλουν να τα ανακτήσουν. 

Η συσκευή ονομάζεται iRecovery Stick, θα κοστίζει περίπου 350 ευρώ (!) και για να λειτουργήσει θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα υπολογιστή με τον οποίο θα συνδεθεί στην συνέχεια το τηλέφωνο. «Η συσκευή είναι ιδανική για όσους για όποιον υποπτεύεται ότι ο σύντροφος του δεν είναι πιστός. Φυσικά έχει και πολλές άλλες εφαρμογές αφού για παράδειγμα, έχουν δείξει ενδιαφέρον οι αστυνομικές Αρχές των ΗΠΑ αφού οι αστυνομικοί θα μπορούν με το στικάκι άμεσα να δουν τι υπήρχε στο κινητό τηλέφωνο ενός υπόπτου και να μην χάσουν πολύτιμο χρόνο περιμένοντας να κάνει την ανάκτηση των δεδομένων το αρμόδιο τμήμα ηλεκτρονικής επεξεργασίας» αναφέρει ο Ρέι Κάουτς εκπρόσωπος της καναδικής εταιρίας Paraben, που κατασκεύασε την συσκευή.

 

Πηγή: tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;