Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Το ινστιτούτο AV-Test GmbH ανακοίνωσε τα αποτελέσματα ενός μεγάλου συγκριτικού τεστ που διεξήγαγε σχετικά με την αποτελεσματικότητα του λογισμικού ασφαλείας. Απ' ό,τι φαίνεται, τα Microsoft Security Essentials δεν είναι και η καλύτερη λύση για την προστασία του υπολογιστή...

http://www.geek.com/wp-content/uploads/2011/05/mse-scores.jpg

Το τεστ περιλαμβάνει ελέγχους για απειλές zero-day και κακόβουλο λογισμικό διαφόρων ειδών. Τα 22 προγράμματα που διαγωνίστηκαν εντόπισαν τις απειλές σε ποσοστό 84% κατά μέσο όρο, ωστόσο το ποσοστό των Security Essentials ήταν μόλις 50%. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το εύρημα σύμφωνα με το οποίο το 45% των περιστατικών που εντοπίστηκαν τελικά από τα MSE έγιναν αντιληπτά κατά τη διάρκεια ή μετά την εκτέλεση του malware, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένα κακόβουλα προγράμματα είχαν το χρόνο να κάνουν ζημιά πριν αποκλειστούν από το antivirus.

Η AV-Test GmbH θέτει ως κατώτατο όριο για ένα ασφαλές πρόγραμμα το 11 και τα MSE σκόραραν τελικά 11,5. Η σημαντικότερη έλλειψη που εντόπισε ο Andreas Marx του ινστιτούτου ήταν η αναποτελεσματικότητα του εργαλείου που ελέγχει την ασφάλεια των emails.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας.

 

Πηγές: e-pcmag.gr / geek.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;