19 Φεβρουαριου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Εικοσιτέσσερις από τις μεγαλύτερες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας (μεταξύ αυτών οι Vodafone, Telefonica, Orascom, ΑΤ&T, Orange, NTT DoCoMo, China Mobile, Sprint κ.α.), οι οποίες από κοινού έχουν πάνω από 3 δισεκατομμύρια πελάτες-συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν σε συμμαχία με στόχο να αμφισβητήσουν την σημερινή κυριαρχία της Apple στην online πώληση εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, δημιουργώντας μια νέα ενιαία ανοιχτή πλατφόρμα για την αγορά εφαρμογών.
Η «κοινότητα των 24» αποσκοπεί, όπως δήλωσε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης και συνεδρίου Mobile World στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και το BBC, στο να διευκολύνει όσους αναπτύσσουν εφαρμογές για κινητά προκειμένου «να δημιουργούν και να πωλούν τέτοιες εφαρμογές άσχετα με τη συσκευή ή την τεχνολογία», μια σαφής «μπηχτή» για τον έλεγχο της αγοράς από την Apple.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, πρόκειται για μια προσπάθεια των εταιριών κινητής «να ξαναπάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο των εφαρμογών». Η σχετική αγορά applications γνωρίζει ταχεία ανάπτυξη. Η εταιρία ερευνών και αναλύσεων Gartner εκτιμά ότι το 2010 η συνολική διεθνής δαπάνη για εφαρμογές θα φτάσει τα 6,2 δισ. δολάρια και τα σχετικά downloads τα 4,5 δισεκατομμύρια, από 2,5 δισ. το 2009, ενώ το 2013 θα εκτιναχθούν στα 21 δις., αποφέροντας συνολικό τζίρο 30 δισ. δολαρίων. Κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος σε μια τέτοια προοπτική...
Η Apple, αυτή τη στιγμή, ελέγχει την αγορά εφαρμογών, με το ηλεκτρονικό κατάστημά της να έχει πωλήσει πάνω από 3 δισ. downloads μέσα στους 18 μήνες που λειτουργεί. Παράλληλα λειτουργούν ανάλογα καταστήματα από Google, Nokia, Symbian και Microsoft. H συνέπεια είναι ότι οι δημιουργοί λογισμικού είναι υποχρεωμένοι να αναπτύσσουν διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας εφαρμογής για κάθε επιμέρους online κατάστημα.
Η «συμμαχία των 24» σκοπεύει να δημιουργήσει κοινές προδιαγραφές για τις εφαρμογές μέσα στους επόμενους 12 μήνες, με την ήδη δηλωμένη υποστήριξη μεγάλων κατασκευαστών όπως οι LG, Samsung, Sony Ericsson κ.α., καθώς και της Ένωσης GSM. Ορισμένοι αναλυτές πάντως δήλωσαν σκεπτικισμό κατά πόσον τόσοι πολύ μαζί εταίροι μπορούν να συνεργαστούν αποδοτικά και γρήγορα.
16/02/2010 - enet.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV