Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

microsoft - skype

Στα «χέρια» της Microsoft βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαΐου η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία διαδικυτιακής τηλεφωνίας Skype! Το τίμημα είναι 8,5 δισ. δολάρια σε μετρητά!

Πρόκειται για την πιο ακριβή εξαγορά στην ιστορία του πολυεθνικού κολοσσού, που παράλληλα αποτελεί σαφή ένδειξη της πρόθεσής του να ισχυροποιήσει τη θέση του και να ανταγωνιστεί τις Apple και Google αλλά και του Facebook που έδειξαν ενδιαφέρον για την εξαγορά του Skype.

Αυτή η κίνηση αποτελεί ουσιαστικά την πιο επιθετική κίνηση της Microsoft στις online υπηρεσίες, θέλοντας να ξεφύγει από τις επιχειρήσεις που σχετίζονται καθαρά και μόνο με τα Windows.

Τελευταία μεγάλη εξαγορά του αμερικανικού κολοσσού ήταν αυτή της aQuantive το 2007, έναντι 6 δισ. δολαρίων.

Η εξαγορά της Skype, που συνδέει εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως μέσω τηλεφώνου και βίντεο, δεν θα έχει άμεση επίδραση στα οικονομικά της Microsoft, ωστόσο θα ξεκαθαρίσει την πρόθεσή της να ισχυροποιήσει τη θέση της απένανατι στον ανταγωνισμό.

«Η Skype είναι μία εξαιρετική υπηρεσία την οποία λατρεύουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ σε ανακοίνωσή του και πρόσθεσε: «Μαζί θα δημιουργήσουμε το μέλλον των τηλεπικοινωνιών σε πραγματικό χρόνο, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να είναι σε επικοινωνία με την οικογένεια, τους φίλους, τους πελάτες και τους συναδέλφους τους σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου».

Πρόεδρος
Η Skype θα αποτελέσει νέο τμήμα της Microsoft, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της πρώτης Τόνι Μπέιτς θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του τμήματος Microsoft Skype.

Η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών διεθνών κλήσεων παγκοσμίως θα δώσει στη Microsoft πρόσβαση στους 663 εκατ. χρήστες της, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Στιβ Μπάλμερ προσπαθεί να προσελκύσει χρήστες στο διαδίκτυο και να συρρικνώσει την κυριαρχία της Google στη διαδικτυακή διαφήμιση.

Η Microsoft αναμένεται να διαθέσει τις υπηρεσίες της Skype στις κονσόλες παιχνιδιών X-Box, στα κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν με σύστημα Windows Phone αλλά και σε μεγάλη ποικιλία συσκευών που λειτουργούν με Windows.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ SKYPE
Η ίδρυση και οι εξαγορές της

Η εταιρεία Skype, με έδρα το Λουξεμβούργο, ιδρύθηκε το 2003 από τους Νίκολας Ζένστορμ και Γιάνους Φρίις. Σύμβουλοί της είναι οι τράπεζες Goldman Sachs και JP Morgan. Οταν το 2005 εξαγοράστηκε από την eBay για 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια θεωρήθηκε ως μία υπηρεσία που θα χρησιμοποιούνταν μεταξύ αγοραστών και πωλητών για πιθανές συναλλαγές. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2009, η eBay πούλησε την Skype σε επενδυτικό όμιλο, στον οποίο ηγετικό ρόλο κατείχε η Silver Lake, έναντι περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στον ίδιο επενδυτικό όμιλο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι eBay International Ag και CPP Investment Board.

 

Πηγή: ethnos.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;