Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Σημαντικές αλλαγές στην εμπειρία που προσφέρει το Διαδίκτυο αλλά και ολόκληρης της βιομηχανίας μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου φέρνει η ραγδαία αύξηση της χρήσης του video στο Internet. «Το 2012 εκτιμάμε ότι το 80% της κίνησης στο Διαδίκτυο θα σχετίζεται με το video» σημειώνει ο Τζορτζ Στρομάγιερ, αντιπρόεδρος της Cisco με τομέα ευθύνης τον κλάδο τις αγορές των ψηφιακών μέσων και του IPTV στην Ευρώπη.

http://i.zdnet.com/blogs/consumer-v-business.png?tag=col1;post-10959

http://i.zdnet.com/blogs/consumer-traffic.png?tag=col1;post-10959

Σύμφωνα με τον κ. Στρομάγιερ, αυτή η αλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο δημιουργεί νέα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά μετάδοσης περιεχομένου. «Αυτό που βλέπουμε είναι ότι δημιουργούνται πολλαπλές μορφές video που μεταδίδονται μέσω πολλαπλών πλατφορμών» σημειώνει ο κ. Στρομάγιερ, o οποίος ήταν εκ των ηγετικών στελεχών της Scientific Atlanta, μίας εταιρείας με εξειδίκευση σε προϊόντα και λύσεις μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου (π.χ. αποκωδικοποιητές ψηφιακής τηλεόρασης) που εξαγόρασε η Cisco.

The video internet is here

Κατηγορίες περιεχομένου

Η άποψη της αμερικανικής εταιρείας είναι ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες περιεχομένου:

  • Το περιεχόμενο που μεταδίδεται από μέσα όπως η τηλεόραση (linear)
  • Το περιεχόμενο που δημιουργούν οι ίδιοι οι χρήστες
  • Το περιεχόμενο που μεταδίδεται μέσω του Διαδικτύου και προσφέρει δυνατότητες αλληλεπίδρασης

Ο κ. Στρομάγιερ υποστηρίζει ότι ανάλογα με το μέσο ή τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο χρήστης θα πρέπει να προσαρμόζεται και το περιεχομένο που λαμβάνει. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν στο κινητό τηλέφωνο -«το οποίο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για παρακολούθηση περιεχομένου»- να βλέπει κάποιος το ωριαίο επεισόδιο μίας τηλεοπτικής σειράς ή έναν ολόκληρο ποδοσφαιρικό αγώνα. Μπορεί, όμως, να βλέπει στιγμιότυπα και τις φάσεις που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον.

Οι προκλήσεις
Δεδομένου ότι αυτή η στροφή προς το video δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, οι προκλήσεις που υπάρχουν είναι αρκετές, όπως σημειώνει ο κ. Στρομάγιερ.

Για παράδειγμα, οι πάροχοι υπηρεσιών, είτε είναι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι είτε είναι τηλεοπτικοί σταθμοί «θα πρέπει να βρουν τα κατάλληλα επιχειρηματικά μοντέλα προκειμένου να έχουν έσοδα που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν τέτοιου είδους υπηρεσίες. Θα πρέπει να πείσουν τους καταναλωτές ότι πρέπει να πληρώσουν για να λάβουν video περιεχομένο».

Σύμφωνα με το στέλεχος της Cisco, θα υπάρξει ιδιαίτερα έντονος ανταγωνισμός, δεδομένου κιόλας ότι θα υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μέσα μετάδοσης περιεχομένου.

Οι εμπλεκόμενες εταιρείες καλούνται επίσης να βοηθήσουν τους καταναλωτές να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν τα δεδομένα που φέρνει αυτή η νέα εποχή. «Είναι πρόκληση για τους παρόχους υπηρεσιών να βοηθήσουν τους καταναλωτές να διαχειριστούν τις επιλογές που θα έχουν» τονίζει ο κ. Στρομάγιερ. Δηλαδή, πως θα μπορούν οι καταναλωτές με έναν εύχρηστο τρόπο να βρίσκουν αυτό που θέλουν τη στιγμή που το θέλουν.

Τα γραφικά μενού πλοήγησης είναι το μέλλον, σύμφωνα με το στέλεχος της Cisco, ο οποίος εκτιμά ότι έχουμε αρχίσει ήδη να βλέπουμε τις πρώτες λύσεις που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. «Εκτιμώ ότι μέσα στην επόμενη διετία οι πλατφόρμες που θα κάνουν εξαιρετικά εύκολη την επιλογή για τον καταναλωτή θα είναι πλήρως διαθέσιμες».

 

13/02/2010 - imerisia.gr / zdnet.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;