Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

MLS Board

Τη μετάβαση της ελληνικής εκπαίδευσης στη νέα εποχή του ψηφιακού σχολείου μέσω της εισαγωγής των διαδραστικών πινάκων στα ελληνικά σχολεία υποστηρίζει ενεργά η MLS, η εταιρία-leader στην ελληνική αγορά εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ 2007-2013 του υπουργείου Παιδείας έχουν πραγματοποιηθεί σταδιακά, από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι τον Απρίλιο του 2011, περίπου 1.000 μικροί διαγωνισμοί σε ισάριθμα σχολεία σε όλη την επικράτεια για την προμήθεια και εγκατάσταση περίπου 3.300 διαδραστικών πινάκων. Με αιχμή του δόρατος το νέο διαδραστικό πίνακα MLSBoard η MLS ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση περίπου 1.100 διαδραστικών συστημάτων συνολικού ποσού 1,6 εκατ. ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

H MLS έχει επενδύσει εδώ και τρία χρόνια στην ανάπτυξη του δικού της υψηλής ποιότητας διαδραστικού πίνακα MLSBoard, που καλύπτει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες λειτουργίας διαθέτοντας παράλληλα και δικό της ελληνικό λογισμικό. Ήδη η MLS έχει σε πλήρη εξέλιξη την εγκατάσταση των διαδραστικών πινάκων στα ελληνικά σχολεία, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες πληρωμές.

Σύμφωνα με την εταιρία, η οποία συνεργάζεται με το υπουργείο Παιδείας στον τομέα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας από το 1998, οι διαδραστικοί πίνακες αποτελούν τη μεγαλύτερη τεχνολογική πρόκληση για τη μετάβαση του ελληνικού σχολείου στη ψηφιακή εποχή. Οι πίνακες MLSBoard έρχονται να αντικαταστήσουν το συνηθισμένο πράσινο πίνακα κιμωλίας ή τον λευκό πίνακα του μαρκαδόρου και να δώσουν στον εκπαιδευτικό νέα, καινοτόμα εργαλεία δουλειάς, που προάγουν τη διερευνητική προσέγγιση στη μάθηση.

Στην παρούσα φάση, το έργο είναι πιλοτικό, καθώς προβλέπεται να επεκταθεί με στόχο να υπάρχει ένας διαδραστικός πίνακας ανά αίθουσα σε όλα τα δημόσια σχολεία της ελληνικής επικράτειας.Πηγή: adslgr.com με πηγή από δελτίο τύπου της MLS

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;