Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Φθηνή βενζίνη με SMS

Ξεκίνησε από την Πέμπτη 12 Μαΐου η δωρεάν αποστολή SMS στο 54151 για την ενημέρωση της φθηνότερης βενζίνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όποιος επιθυμεί μπορεί να στέλνει μήνυμα στο 54151 χωρίς χρέωση, γράφοντας τον δήμο ή το δημοτικό διαμέρισμα στο οποίο ψάχνει βενζίνη και εντός λίγων δευτερολέπτων θα λαμβάνει απάντηση με (έως) τα τρία φθηνότερα πρατήρια της εν λόγω περιοχής.

Εάν η περιοχή δεν αναγνωρισθεί τότε ο χρήστης λαμβάνει κατάλληλο απαντητικό μήνυμα. Προς το παρόν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στην περιοχή της Αττικής, ενώ από τις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Την εφαρμογή ανέπτυξε αφιλοκερδώς η εταιρεία η Upstream ενώ τα δωρεάν SMS προσφέρουν οι εταιρείες Cosmote, Vodafone, Wind.

Σύμφωνα με του Twitter του Υπουργείου υπάρχει (ή σύντομα θα είναι διαθέσιμη) και σχετική εφαρμογή στο Android Market.

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Τι είναι η υπηρεσία;
  Πρόκειται για υπηρεσία ενημέρωσης μέσω SMS για τα 3 πιο φτηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην περιοχή (δημοτικό διαμέρισμα) που σας ενδιαφέρει.
 • Πως λειτουργεί;
  Στέλνοντας SMS με την περιοχή που σας ενδιαφέρει στο 54151, έρχεται άμεσα στο κινητό σας απάντηση που περιέχει την τιμή της βενζίνης, το πρατήριο πώλησης καυσίμων, καθώς και τη διεύθυνση για κάθε ένα από τα 3 φθηνότερα σημεία πώλησης που εντοπίστηκαν στην περιοχή που δηλώσατε (πχ. Χαλάνδρι, Ηλιούπολη, Αιγάλεω).
 • Από πότε είναι σε ισχύ;
  Από Πέμπτη 12 Μαίου 2011 για όλη την Αττική και από αρχές Ιουλίου για την υπόλοιπη Ελλάδα (η ακριβής ημερομηνία ενεργοποίησης για την υπόλοιπη Ελλάδα θα ανακοινωθεί).
 • Ποιος μπορεί να κάνει χρήση της υπηρεσίας;
  Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί αφιλοκερδώς από την εταιρία Upstream και παρέχεται δωρεάν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής αλληλεγγύης για μείωση τιμών του ΥΠΑΑΝ. Συνεπώς η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
 • Τι θα μου κοστίσει;
  Η αποστολή SMS στην υπηρεσία είναι χωρίς χρέωση (€0 ανά SMS)
 • Από που προέρχονται τα δεδομένα που χρησιμοποιεί η SMS υπηρεσία;
  Όλα τα στοιχεία παρέχονται από τον ιστότοπο FuelPrices.gr της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.
 • Πόσο ενημερωμένες είναι οι πληροφορίες που θα λαμβάνω μέσω SMS;
  Η ενημέρωση των πληροφοριών της πλατφόρμας SMS γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα.

Οδηγίες χρήσης της υπηρεσίας

 • Για τη λήψη των επιθυμητών πληροφοριών, στείλτε SMS χωρίς χρέωση στο 54151 με το όνομα του δημοτικού διαμερίσματος που επιθυμείτε και σε λίγα δευτερόλεπτα θα λάβετε τις πληροφορίες στο κινητό σας τηλέφωνο. Η απάντηση περιλαμβάνει την εταιρία εμπορίας καυσίμων, την τιμή της βενζίνης καθώς και τη διεύθυνση για κάθε ένα από τα 3 σημεία πώλησης. Παράδειγμα:

 • Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο ή περισσότερες περιοχές με το ίδιο όνομα η υπηρεσία σας ζητάει να αποστείλετε ένα διευκρινιστικό SMS (χωρίς χρέωση). Παράδειγμα:

 • Σε περίπτωση αποστολής λανθασμένου μηνύματος (περιοχή που δεν αναγνωρίζεται από το σύστημα), η υπηρεσία σας αποστέλλει απαντητικό SMS που σας ενημερώνει σχετικά και σας προτρέπει να ξαναστείλετε SMS με τη σωστή μορφή. Παράδειγμα:

 • Για πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία στείλτε SMS με την εντολή ΒΟΗΘΕΙΑ στο 54151. Παράδειγμα:


Δελτίο Τύπου Wind:
Δωρεάν ενημέρωση για τα φθηνότερα πρατήρια καυσίμων προς όλους τους συνδρομητές WIND

Η WIND συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης

Στις δράσεις του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης που υλοποιούνται στο πλαίσιο της υπηρεσίας του πολίτη, συμμετέχει η WIND, δίνοντας στους συνδρομητές της Δωρεάν πρόσβαση στη νέα υπηρεσία ενημέρωσης για τις τιμές των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Η νέα αυτή καινοτόμα εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών για τις τιμές βενζίνης.

Από σήμερα με ένα δωρεάν μήνυμα στον 5ψήφιο αριθμό «54151» όλοι οι συνδρομητές WIND έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν πλήρη ενημέρωση για τα 3 πιο φτηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην περιοχή που επιθυμούν.

Παράλληλα, για όσους συνδρομητές διαθέτουν smartphone με λειτουργικό σύστημα android η εύρεση των συμφερότερων τιμών καυσίμων μπορεί να πραγματοποιηθεί απλά μέσω των νέων αντίστοιχων εφαρμογών. Οι υπηρεσίες παρέχονται από το παρατηρητήρια τιμών της ΓΓΕ καυσίμων.

Σημειώνεται ότι η κινητή τηλεφωνία είναι ένας από τους ελάχιστους κλάδους στην Ελλάδα που μειώνει συνεχώς τις τιμές των υπηρεσιών του. Μόνο τα τελευταία 3 χρόνια

(2008-2010), σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών & της ICAP, οι τιμές των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας έχουν μεσοσταθμικά μειωθεί κατά 46,3% συμπεριλαμβανομένων των έμμεσων φόρων.

Η WIND προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της Δωρεάν πρόσβαση στη νέα αυτή ενημερωτική υπηρεσία ενώ σύντομα η εταιρεία θα ξεκινήσει και σχετική ενημερωτική καμπάνια προς όλη την πελατειακή της βάση. 


Δελτίο Τύπου Cosmote:
Τα Παρατηρητήρια Τιμών για super market και καύσιμα δωρεάν στο κινητό από την COSMOTE

Την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη δημιουργία Παρατηρητηρίων Τιμών, στο πλαίσιο κοινωνικής αλληλεγγύης, στηρίζει αφιλοκερδώς η COSMOTE συμβάλλοντας υπεύθυνα, στο μέτρο που της αναλογεί, στη μάχη κατά της ακρίβειας.

Τα Παρατηρητήρια Τιμών είναι δύο ηλεκτρονικές πλατφόρμες, για προϊόντα super market και καύσιμα, μέσω των οποίων οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις τιμές συγκεκριμένων προϊόντων ανά super market E-Prices.gr, καθώς και τις τιμές συγκεκριμένων πρατηρίων καυσίμων ανά περιοχή Fuelprices.gr.

Αξιοποιώντας την υψηλή της τεχνολογία και την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου της, η COSMOTE παρέχει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στα Παρατηρητήρια Τιμών, μέσω των παρακάτω καναλιών:

 • SMS (Keyword /Alerts) – Μηδενικής χρέωσης πρόσβαση στην υπηρεσία που έχει αναπτύξει η εταιρεία UPSTREAM και υποστηρίζεται από το ενιαίο 5ψήφιο 54151 για όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα, ο συνδρομητής θα ενημερώνεται μέσω δωρεάν αποστολής και λήψης μηνύματος σχετικά με τα τρία πιο φθηνά πρατήρια καυσίμων στην περιοχή της επιλογής του.
 • Application στο market place Android – Δωρεάν διάθεση εξειδικευμένης εφαρμογής που έχει αναπτύξει η εταιρεία HTC στο market place Android της Google, μέσω της οποίας οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση και στα δύο παρατηρητήρια τιμών.

Μέσα από στοχευμένες ενέργειες επικοινωνίας η COSMOTE θα συμβάλλει στην προώθηση του Παρατηρητηρίου Τιμών, ώστε πολύ γρήγορα όλοι οι καταναλωτές να πληροφορηθούν για τις νέες εφαρμογές.

Πρόκειται για ακόμη μια προσπάθεια της εταιρείας που επιβεβαιώνει έμπρακτα τη συμβολή της στην αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών των πελατών της, σε μια περίοδο οικονομικής δυσκολίας. Αρκεί να αναφερθεί ότι στο ίδιο πλαίσιο η COSMOTE, έχει προχωρήσει την τελευταία τριετία στη διάθεση νέων μειωμένων τιμολογίων συμβολαίων και καρτοκινητής, με αποτέλεσμα τη μεσοσταθμική μείωση των τιμών της κατά περίπου 60% (εξαιρουμένων των έμμεσων φόρων), δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να επικοινωνούν πολύ περισσότερο και με πολύ μικρότερο κόστος.


Δελτίο Τύπου: HTC:
Η HTC ανακοινώνει την προσφορά 2 εφαρμογών Android αναζήτησης τιμών

Η HTC σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παρουσίασε σήμερα 2 εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα Smartphones

Η HTC Corporation, κορυφαία εταιρία κατασκευής Smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Τιμών, προχώρησε στην ανάπτυξη και προσφορά 2 εφαρμογών Android για Smartphones για την Αναζήτηση Τιμών Καυσίμων και Τιμών Καταναλωτικών Προϊόντων.

Η εφαρμογή για τις Τιμές Καυσίμων δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αναζητήσει στην περιοχή που τον ενδιαφέρει το πρατήριο με την πιο οικονομική τιμή, ανάλογα με τον τύπο καυσίμου που θα επιλεγεί. Παράλληλα, αναζήτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί και με βάση την εταιρία πρατηρίου που επιλέγει ο χρήστης. Στην εφαρμογή για τις Τιμές Καταναλωτικών Προϊόντων ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει τιμές για ομάδες προϊόντων στον Δήμο ή την Περιοχή που επιθυμεί. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει τις επιλογές των προϊόντων στο «καλάθι» του, ώστε σε κάθε μελλοντική αναζήτηση να μπορεί να συγκρίνει τις τιμές εκ νέου.

«Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε τους ενδιαφερόμενους με γνώση και πληροφορία για τα επίπεδα τιμών στην αγορά, με νέα χρηστικά εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να κάνουν σωστές επιλογές και ταυτόχρονα θα ωθήσουν και τις επιχειρήσεις σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό μεταξύ τους», δήλωσε ο κος Ντίνος Ρόβλιας, Υφυπουργός Εμπορίου, στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεισφέρουμε στην πρωτοβουλία του Υπουργείου και με αυτόν τον τρόπο βοηθούμε τους καταναλωτές να συγκρίνουν τιμές και να βρουν την πιο οικονομική λύση. Η HTC έχοντας στο επίκεντρο τον καταναλωτή, αξιοποιεί την τεχνολογική της εμπειρία ώστε να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό, χωρίς κόστος, 2 εξαιρετικά εύχρηστες εφαρμογές που μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία», ανέφερε ο κος Νικήτας Γλύκας, HTC Executive Director SEE.

 

Πηγή: adslgr.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;