Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

outso warcraft

Μιλώντας σε συνάντηση με επενδυτές της Activision Blizzard, ο CEO της επιχείρησης Ρόμπερτ Κότικ αποκάλυψε ότι το 50% των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο του 2011 προήλθε από πωλήσεις παιχνιδιών σε άυλη μορφή, δηλαδή από εκδόσεις που κατεβάζει ο χρήστης από το ίντερνετ.

Ο Κότικ είπε επίσης ότι η εταιρεία σκοπεύει να ενισχύσει την παρουσία της σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, το οποίο φέρνει πιο κοντά την Activision Blizzard στο κοινό της. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες μόνο ημέρες μετά τα όσα είπε ο CEO της Electronic Arts. Ο Τζον Ριτσιτιέλο κινήθηκε στο ίδιο κλίμα με τον Κότικ και ανέφερε ότι η EA ρίχνει πλέον το βάρος της στα άυλα video games και όχι στα τυποποιημένα προϊόντα.

Ακόμα και οι λιανοπωλητές των παιχνιδιών αντιλαμβάνονται ότι το μέλλον έχει πλέον άυλη μορφή. Η αλυσίδα καταστημάτων GameStop, που γιγαντώθηκε χάρη στα παιχνίδια υλικής μορφής, ανακοίνωσε έσοδα 300 εκατομμυρίων δολαρίων από ψηφιακές πωλήσεις και προβλέπει ότι το νούμερο αυτό θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. σε τέσσερα χρόνια!

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάποια στιγμή θα εκλείψουν τα παιχνίδια σε φυσική μορφή. Λίγοι, όμως, θα περίμεναν ότι η άυλη αγορά έχει φτάσει αυτή τη στιγμή σε τέτοια επίπεδα ανάπτυξης, ώστε να αποτελεί το 50% των εσόδων της Activision Blizzard.

 

Πηγές: e-pcmag.gr / news.cnet.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;