Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Τα smartphones γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Τα τελευταία στοιχεία από την έκθεση IDC για το 1ο τρίμηνο του 2011, εμφανίζουν μία άνοσο κατά 79,7 % της παγκόσμιας αγοράς των smartphones από πέρυσι την ίδια μέρα μέχρι και σήμερα, που οδήγησε στην πώληση 99,6 εκατ τέτοιων συσκευών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

idc

Η "ανάπτυξη" αυτή οφείλεται ως επί το πλείστον στην Samsung, της οποίας οι πωλήσεις υπερτετραπλασιάστηκαν στο τρίμηνο αυτό, και στην HTC που εμφάνισε σχεδόν εξίσου σημαντική ανάπτυξη. Ο άλλος μεγάλος κερδισμένος είναι η Apple, η οποία και διέθεσε 10 εκατ. επιπλέον iPhones σε σχέση με το 2010. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι όλοι οι κατασκευαστές που ανήκουν στο Top 5 παρουσίασαν διψήφια ανάπτυξη.

Βέβαια εκτός από τους μεγάλους κερδισμένους έχουμε και τους μεγάλους χαμένους, κάτι που αφορά την Nokia η οποία έχασε ένα μεγάλο μέρος του μεριδίου αγοράς της, και την RIM η οποία μετατοπίστηκε από την δεύτερη στην τρίτη θέση της κατάταξης, αν και η συγκεκριμένη "παλαιά φρουρά" των κατασκευαστών κατάφερε να βελτιώσει τα τριμηνιαία σύνολα της.

Η IDC υπογραμμίζει ότι η αύξηση στην ζήτηση οφείλεται στην σχετικά "ακόρεστη" αγορά των smartphones και πιστεύει ότι υπάρχει χώρος για να συνυπάρξουν μεταξύ τους ακόμα περισσότεροι κατασκευαστές, τουλάχιστον για ένα βραχυπρόθεσμο διάστημα.

Η IDC κυκλοφόρησε επίσης και στοιχεία για την Δυτική Ευρώπη, όπου δείχνουν την Nokia να χάνει την πρώτη θέση τόσο από την άποψη των smartphones (πλέον την κατέχει η Apple), όσο και στις συνολικές πωλήσεις των smartphones (πλέον την κατέχει η Samsung)...

 

Πηγές: myplaisio.gr / engadget.com / businesswire.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;